Δευτέρα, 04 Μαϊος 2026 11:49

Αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου με τον σωστό τρόπο αυτή τη φορά…

Αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου με τον σωστό τρόπο αυτή τη φορά…

Τα πήρε όλα πίσω ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, χωρίς πάντως να παραδεχθεί ξεκάθαρα τα λάθη που έγιναν, όσον αφορά την παραχώρηση της πίστας του αεροδρομίου της Τριόδου σε οικονομικό φορέα που διοργανώνει εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για τους λάθους χειρισμούς που έγιναν μίλησε η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σοφία Γιάνναρη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι αυτά που ειπώθηκαν από το δήμαρχο σε προηγούμενη συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε πάλι το θέμα, φάνηκε ότι δεν ευσταθούσαν καθόλου. 

 

Η Σοφία Γιάνναρη και η παράταξή της έχουν αναδείξει ότι ήταν μη σύννομη η παραχώρηση της πίστας του αεροδρομίου σε εταιρία με τον τρόπο που έγινε, δηλαδή από την ανώνυμη εταιρία του Δήμου “Αυτοκινητοδρόμιο Μεσσήνης”. Ούτε οικονομικά συμφέρουσα ήταν, όπως τόνισαν, αφού ο Δήμος θα εισέπραττε 8.000 το χρόνο, ποσό πολύ μικρότερο από την υποχρέωση του Δήμου να καταβάλει κατ’ έτος στο υπουργείο Άμυνας ποσό 22.000 ευρώ. Μετά την ανάδειξη του θέματος η δημοτική αρχή, αφού ζήτησε και σχετική γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία, προχώρησε στην ανάκληση της απόφασης της ανώνυμης εταιρίας σχετικά με την παραχώρηση. 

Ο δήμαρχος είπε ότι έχουν ξεκινήσει από την αρχή οι διαδικασίες για την παραχώρηση της πίστας του αεροδρόμου, όπως προβλέπεται μέσα από το σχετικό συμφωνητικό του Δήμου με το υπουργείο Άμυνας. Όπως σημείωσε, θα γίνει από τον Δήμο διαγωνισμός για την παραχώρηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας, όπως συζητήθηκε και σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο δήμαρχος στον υφυπουργο, Θανάση Δαβάκη. Είπε ότι αναμένεται σύντομα η έγκριση του υπουργείου προκειμένου να δημοσιευτεί η σχετική διακήρυξη.

Μπροστά στην πίεση της μείζονος μειοψηφίας να αναλάβει ο δήμαρχος την πολιτική ευθύνη για τους λάθος χειρισμούς, η απάντηση του ήταν ότι είναι “υπερβολική” η φράση πως η παραχώρηση που έγινε ήταν “μη νόμιμη”, σημειώνοντας από την πλευρά του ότι η παραχώρηση “μπορεί να μην έγινε τύποις”. 

Είπε επίσης ότι η δημοτική αρχή δεν κοιτάει τι έγινε στο παρελθόν αλλά τι γίνεται τώρα και στο μέλλον και αντίθετα σημείωσε για τη μείζονα αντιπολίτευση ότι ασχολείται με το παρελθόν επειδή “φοβάται” μήπως επιτύχει η προσπάθεια της δημοτικής αρχής. 

Στ.Μ.