Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 5,45 εκατ. ευρώ. Ο επικεφαλής της “Δομικής Κρήτης” είπε τότε ότι σκοπός της εταιρίας είναι να παραδώσει το έργο αν είναι δυνατό ακόμη και νωρίτερα από την προθεσμία που προσδιορίζεται στη σύμβαση, η οποία είναι δύο χρόνια.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι βασικός στόχος της χθεσινής επίσκεψης “ήταν επιτόπιος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και η διευθέτηση των ζητημάτων που απαιτούνται, ώστε να διευκολυνθεί η άμεση εγκατάσταση του αναδόχου στο εργοτάξιο και να ξεκινήσουν χωρίς καθυστερήσεις οι προβλεπόμενες εργασίες.
Στην επιτόπια συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας Σωτήρης Τσούλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσσήνης, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν επί τόπου οι συνθήκες στην περιοχή παρέμβασης και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την οργάνωση του εργοταξίου και την έναρξη των εργασιών, με έμφαση στον συντονισμό μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου, Λιμεναρχείου, αναδόχου και αρμόδιων υπηρεσιών.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης στις 28 Αυγούστου και αποτυπώνει τη βούληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο να περάσει με ταχύτητα από το στάδιο των διαδικασιών στο πεδίο της κατασκευής.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5,45 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούμενο μέσω του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μεσσηνία. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων διάβρωσης που καταγράφονται εδώ και χρόνια στην ακτογραμμή του Πεταλιδίου, η προστασία των παράκτιων υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της περιοχής.
Όπως είχε επισημάνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός κατά την υπογραφή της σύμβασης, η παρέμβαση στο Πεταλίδι εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη θωράκιση των παράκτιων περιοχών απέναντι στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, με έργα που προστατεύουν το φυσικό κεφάλαιο, τις υποδομές και την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών”.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004