Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 00:00

Υπέρογκες αυξήσεις στο νερό και στασιμότητα στο Δήμο Μεσσήνης, λέει ο Αναστασόπουλος

Ο Στάθης Αναστασόπουλος πλαισιωμένος από τον Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο και τον Δημήτρη Γαλιάτσο Ο Στάθης Αναστασόπουλος πλαισιωμένος από τον Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο και τον Δημήτρη Γαλιάτσο

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ «ΜΥΣΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ» 
Έρχονται αυξήσεις στο νερό που σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης προσεγγίζουν και το 100%, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος επιπλέον καταλόγισε στη νέα δημοτική αρχή στασιμότητα και απάθεια όσον αφορά τα έργα, ενώ μίλησε και για μυστικοσύμβουλους…

Ο Στάθης Αναστασόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πλαισιωμένος από τους συμβούλους του συνδυασμού του Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο και Δημήτρη Γαλιάτσο, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, όπως τόνισε,  μετά από πέντε μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής. Ο πρώην δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει καμία διάθεση να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει ψηφίσει το σύνολο σχεδόν των εισηγήσεων της νέας δημοτικής αρχής, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν ζητήματα για τα οποία πρέπει να τοποθετηθεί, δεδομένου ότι  αφορούν το πορτοφόλι των νοικοκυριών και την καθημερινότητα των δημοτών.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος ξεκίνησε με τις αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, οι οποίες τόνισε ότι έρχονται να επιβαρύνουν τα νοικοκυριά σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Ανέφερε ότι θα γίνουν αυξήσεις που σε κάποια χωριά θα φτάσουν και το 100% και αναρωτήθηκε τι άλλαξε σε σχέση με την προ έξι μηνών τοποθέτηση του δημάρχου, Γιώργου Τσώνη, ότι δεν πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια. Ο πρώην δήμαρχος ανέφερε ότι ο Γιώργος Τσώνης λέει στους δημότες πως παρέλαβε καμένη γη, υπογράμμισε όμως ότι την απάντηση σε αυτή την αναφορά την έχει δώσει ο ίδιος ο αντιδήμαρχος οικονομικών του σημερινού δημάρχου, Χρήστος Καρύδης, ο οποίος έχει ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι στις 31/12/2014 το ταμειακό υπόλοιπο ήταν 3.870.000 ευρώ. Επιπλέον ο Στάθης Αναστασόπουλος είπε ότι ο δήμαρχος πριν λίγους μήνες μιλούσε για εξορθολογισμό των οικονομικών στο νερό με διάφορα μέτρα όχι εισπρακτικού χαρακτήρα, πλην όμως αντί αυτών των μέτρων τελικά επελέγη η αύξηση των τιμολογίων, κάτι που σχολίασε ότι αποτελεί «συνέπεια των εισηγήσεων από τους διάφορους μυστικοσύμβουλος».
Ερωτηθείς ο Στάθης Αναστασόπουλος ποιοι είναι αυτοί οι μυστικοσύμβουλοι, είπε ότι σε αυτό πρέπει να απαντήσει η δημοτική αρχή, πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν πληροφορίες για «την πραγματοποίηση συσκέψεων με διευθυντικά στελέχη του Δήμου όχι υπό τους αιρετούς παράγοντες του Δήμου με συγκεκριμένους άλλους παράγοντες».
Τέλος, όσον αφορά τις αυξήσεις στο νερό, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες η παράταξή του θα έχει συναντήσεις με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.
Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα και τα έργα, ο Στάθης Αναστασόπουλος σχολίασε ότι «η όλη εμφάνιση δείχνει ότι δεν υπάρχει η ικανότητα να τρέξουν τα πράγματα και αυτό είναι πασιφανές σε όλη την περιφέρεια του Δήμου». Επιπλέον μίλησε για «στασιμότητα και απάθεια», ενώ πρόσθεσε ότι επανειλημμένως η παράταξή του έχει βάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήματα για την καθημερινότητα, την κατάσταση της καθαριότητας, του αγροτικού δικτύου κ.λπ, ωστόσο «η απάντηση που παίρνουμε είναι μην ανησυχείτε, όλα θα γίνουν». Είπε ότι ο δήμαρχος αυτό ανέφερε και το Πάσχα αλλά δεν έγινε σχεδόν τίποτα και το ίδιο είπε και τις επόμενες φορές. Ακόμη πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα ο δήμαρχος «έχει την ικανότητα να πείθει για αυτά που λέει»,  υπογράμμισε όμως ότι «πρέπει επιτέλους να δουλέψει η δημοτική αρχή και να ανταποκριθεί στα προβλήματα των δημοτών».
Στη συνέχεια ο Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα που τόνισε ότι βρίσκονται σε στασιμότητα ενώ θα έπρεπε να τρέχουν, όπως το αναψυκτήριο στο Πολυλίμνιο, την ύδρευση στην Αρσινόη και το Μαγγανιακό, τα έργα του Leader, το εγγειοβελτιωτικό του Τρικόρφου, έργα στη Βαλύρα κ.ά
Κλείνοντας ο Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, του Αντώνη Κοτσώνη, ο οποίος εξήγγειλε την εκπόνηση μελέτης για παρεμβάσεις στον Πάμισο ύψους 3.000.000 ευρώ. Ο πρώην δήμαρχος υπαινίχθηκε ότι είναι παράδοξο ένας υπηρεσιακός παράγοντας να κάνει τέτοιες εξαγγελίες και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είναι κατά αυτών των έργων, ωστόσο μόνο για την ωρίμανση αυτής της μελέτης θα χρειαστούν δύο δημοτικές θητείες. Τόνισε λοιπόν ότι πρέπει να επισπευσθούν άλλες παρεμβάσεις στον Πάμισο, που έχουν ωριμότητα, όπως η εκβάθυνση της κοίτης του σε επικίνδυνα για πλημμύρες σημεία.
Στ.Μ.