Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 00:00

Το αεροδρόμιο Τριόδου είναι νοικιασμένο στο Δήμο Μεσσήνης για 25 χρόνια

Το αεροδρόμιο Τριόδου είναι νοικιασμένο στο Δήμο Μεσσήνης για 25 χρόνια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 
Το αεροδρόμιο της Τριόδου δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από κανέναν άλλο παρά μόνο από το Δήμο Μεσσήνης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, με αφορμή τη δημοσιοποίηση, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πληροφοριών προς επενδυτές που ενδεχομένως ενδιαφέρονται να το αξιοποιήσουν…

Η δημοτική αρχή πληροφορεί ότι το αεροδρόμιο έχει νοικιαστεί στο Δήμο Μεσσήνης για 25 χρόνια και πως υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία σε αυτό πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ειδικότερα, η δημοτική αρχή σημειώνει: «Για όσους δεν γνωρίζουν, ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας αγνοούν ή παραβλέπουν, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν  Φ.550 / ΑΔ. 632069 / Σ.8 / 7.1.2014/ΓΕΑ/Γ2/4  απόφαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7/1/2014 εκμισθώθηκε στο Δήμο Μεσσήνης για 25 έτη με δυνατότητα παράτασης, το Αεροδρόμιο Τριόδου, εκτάσεως 380 στρεμμάτων, με ετήσιο μίσθωμα που ανέρχεται στο ποσό των 18.323,12 ευρώ και προκαταβάλλεται την 2η Οκτωβρίου κάθε μισθωτικού έτους. Είχε δε προηγηθεί από το 2006 απόφαση του Αρχηγού του ΓΕΑ περί προσωρινής παραχώρησης του εν λόγω αεροδρομίου στο Δήμο Μεσσήνης. Η ως άνω μίσθωση έχει σκοπό τη δημιουργία κέντρου χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού και προώθησης αγροτικών προϊόντων για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης. Μάλιστα από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες, master plan, έχει συσταθεί ανώνυμη εταιρεία για τη μελέτη των απαιτούμενων υποδομών και λειτουργία του κέντρου χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχουν γίνει έργα βελτίωσης στο αεροδρόμιο από το Δήμο μας. Σημειώνεται ότι στον εν λόγω χώρο πραγματοποιήθηκε το έτος 2009 αγώνας Dragster Auto, τα έσοδα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία του Δήμου μας. Ως εκ τούτου ο Δήμος Μεσσήνης δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οποιαδήποτε αναφορά σε ιστοσελίδες του διαδικτύου ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δεν γνωρίζουμε το λόγο αναπαραγωγής όλων αυτών των πληροφοριών και δημοσιευμάτων για την αξιοποίηση του αεροδρομίου. Σκόπιμο λοιπόν είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι το αεροδρόμιο έχει εκμισθωθεί στο Δήμο Μεσσήνης με απόφαση του Αρχηγού του ΓΕΑ, η εν λόγω μίσθωση είναι ενεργή  και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να σφετεριστεί για πολιτικούς προφανώς λόγους την αξιοποίηση του χώρου αυτού που ανήκει στο Δήμο μας».
Δηλώσεις για το θέμα έκανε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, και ο πρώην δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, που επίσης υπογράμμισε ότι το αεροδρόμιο της Τριόδου είναι νοικιασμένο από το Δήμο και μάλιστα σημείωσε ότι για να επιτευχθεί αυτό κατέβαλε προσπάθειες επί 2,5 χρόνια.
Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής σήμερα της μείζονος μειοψηφίας κάλεσε τη δημοτική αρχή να κινηθεί για τη δημιουργία της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και του εκθετηρίου αγροτικών προϊόντων, όπως είχε σχεδιαστεί.
Στ.Μ.