Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 02:19

"Χάνει λάδια"… ο Δήμος Μεσσήνης…

"Χάνει λάδια"… ο Δήμος Μεσσήνης…

ΣΧΕΔΟΝ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ!
Στο Δήμο Μεσσήνης συμβαίνει κάτι πρωτοφανές, σύμφωνα με όσα σχολίασε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Η κατανάλωση λιπαντικών για τα οχήματα του Δήμου είναι ανεξήγητα υπερ-πολλαπλάσια σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο Δήμο. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης έδειξε να συμφωνεί και τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα τόσο για το θέμα των λιπαντικών όσο και γενικά για το σύστημα των προμηθειών του Δήμου…

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, κατά τη βραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός του διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών ανέρχεται στα 500.000 ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 97.000 ευρώ περίπου είναι για τα λιπαντικά.
Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι αν αφαιρεθούν τα καύσιμα που θα διατεθούν για τη θέρμανση και τον κλιματισμό κτηρίων, τότε η σχέση των καυσίμων που θα μείνουν για την κίνηση των οχημάτων του Δήμου με τα λιπαντικά για τα οχήματα του Δήμου είναι στο 2 προς 1. Ο δημοτικός σύμβουλος χαρακτήρισε την ποσότητα των λιπαντικών που χρειάζεται ο Δήμος ως «υπερβολικά φανταστική», μίλησε επίσης για «ασυδοσία», ενώ τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί με αυτό το θέμα, δεδομένου ότι στο παρελθόν είχε κατηγορήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή για κατασπατάληση πόρων του Δήμου στις προμήθειες.
Επιπλέον ανέφερε ότι στο Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε ο ίδιος, ο προϋπολογισμός για καύσιμα και λιπαντικά ανέρχεται στα 432.000 ευρώ εκ των οποίων για τα λιπαντικά είναι τα 38.000 ευρώ, δηλαδή το ποσοστό των λιπαντικών που καταναλώνει ο Δήμος Καλαμάτας είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με το ποσοστό του Δήμου Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, απαντώντας τόνισε ότι θα φέρει συγκεκριμένα στοιχεία για το συγκεκριμένο ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε δε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να ερευνήσει ολόκληρο το σύστημα των προμηθειών στο Δήμο και όπου χρειαστεί να προβεί σε ριζικές αλλαγές, ενώ έκανε και αυτοκριτική για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη ανακοινώσιμα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο τομέα.
Ο δε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρώην δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι επί της δικής του δημαρχοντίας δεν υπήρξε κατασπατάληση πόρων σε προμήθειες και σε υψηλούς τόνους κάλεσε τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη να μιλάει με ντοκουμέντα και με συγκεκριμένα στοιχεία και να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πρόσθεσε ότι είναι άλλο πράγμα το ύψος της προμήθειας και άλλο πράγμα το πόση ποσότητα έχει καταναλωθεί από τη συγκεκριμένη προμήθεια.
Στ.Μ.