Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 18:47

Δώρισε το σπίτι της στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Δώρισε το σπίτι της στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ 
Το πόσο σημαντικό είναι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για τους κατοίκους της περιοχής, φανερώνει η διαθήκη της αείμνηστης Μαρίνα Αριδά. Άφησε το σπίτι της στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, προκειμένου να εκποιηθεί και με χρήματα να υποστηριχθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού…

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (διασυνδεόμενα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας) τονίζει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αποδοχής της δωρεάς, μια μικρή βίλα κοντά στη πλατεία, στον κεντρικό δρόμο για τη θάλασσα και για Φιλιατρά-Γαργαλιάνους.
«Κινούμαστε προσεκτικά και συντονισμένα, ώστε από τη μια να εκπληρώσουμε τους όρους της διαθήκης και από την άλλη να διασφαλίζουμε στο μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό το συμφέρον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος.
«Να περιέλθει το σπίτι μου που μένω και βρίσκεται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και Ζαδέ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας» όριζε στην από 7/5/2010 ιδιόγραφη διαθήκη της η δωρήτρια. Πρόκειται για οικία σε οικόπεδο 288 τετραγωνικών μέτρων. 
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι «πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η αποδοχή και μεταγραφή του ακινήτου και τώρα η αρμόδια πενταμελής επιτροπή που έχει προκύψει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν Μεσσηνίας θα αναλάβει να δρομολογήσει την διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Σημειώνεται δε ότι στην πενταμελή επιτροπή, εκτός από τρία υπηρεσιακά στελέχη του Νοσοκομείου  Κυπαρισσίας, συμμετέχουν  -ως  εκτελεστές της διαθήκης-  ο αδελφός της δωρήτριας Μ.Αριδά, Λουκάς Μαραγκός, συνταξιούχος και ο Παναγιώτης Αγγελινάς,  φαρμακοποιός, κάτοικοι Κυπαρισσίας. Η Διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας βρίσκεται σε επαφή με τους δύο ανωτέρω εκτελεστές και όλοι μαζί συντονίζουν τις περαιτέρω ενέργειες  με την υποστήριξη και των νομικών Χρήστου Αρχοντή και Παναγιώτη  Τσίγγανου».