Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 17:00

Οι Κινέζοι πήγαν και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος…

Οι Κινέζοι πήγαν και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος…

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ 
Μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας χθες με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι εκπρόσωποι της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας επισκέφθηκαν σήμερα το Δήμο Πύλου-Νέστορος και συζήτησαν για την αδελφοποίησή του με κινεζική πόλη…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, οι Κινέζοι επισκέφθηκαν την Πύλο «προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή και να εξετάσουν την προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου με Κινεζική Πόλη, γεγονός που θα υποστηρίξει κάθε μελλοντική συνεργασία σε οικονομικό, επιστημονικό, καθώς και σε πολιτισμικό επίπεδο».
Η συζήτηση που έγινε στο γραφείο του Δημήτρη Καφαντάρη επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάπτυξη συνεργασίας που θα αφορά κυρίως τον τουρισμό.
Ο αντιπρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας, Xuehe Yang, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, έμεινε «εντυπωσιασμένος από τη γραφικότητα της περιοχής, ευχαρίστησε τον κ. Καφαντάρη για τη θερμή υποδοχή, ενώ δεσμεύθηκε για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο περιοχών, ιδίως σε θέματα τουρισμού. Τέλος ο κ. Yang κάλεσε τον κ. Καφαντάρη στο διεθνές συνέδριο αδελφοποιημένων πόλεων που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Κίνα.
Ο κ. Καφαντάρης, δέχθηκε την πρόσκληση, δηλώνοντας: «Ουσιαστικά, σήμερα ξεκινά η προσπάθεια ανοίγματος ενός ακόμη δρόμου, που οδηγεί στην ανάπτυξη του τόπου μας, μέσα από τη συνεργασία που προτείνεται από την Κινεζική Ένωση Φιλίας. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, όντας ένα καθαρά εξωστρεφής δήμος, επιδιώκει πάντα τέτοιες συνεργασίες, που ως στόχο έχουν να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην περιοχή. Οι κοινές δράσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Πύλου-Νέστορος αποσκοπούν στη σύσφιξη τέτοιων σχέσεων».