Τρίτη, 15 Μαϊος 2012 18:26

Στην Πύλο οι 102 Έλληνες και ξένοι ποδηλάτες του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου

Αριστερά ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, στην παρουσίαση του προγράμματος του αγώνα και της εθνικής μας ομάδας Αριστερά ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, στην παρουσίαση του προγράμματος του αγώνα και της εθνικής μας ομάδας

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ

Στην Πύλο θα «ξαποστάσουν» την Παρασκευή οι πολλές δεκάδες Έλληνες και ξένοι ποδηλάτες, με τις ομάδες τους, που λαμβάνουν μέρος στον 18ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας. Παράλληλα με το διεθνή αγώνα θα διεξαχθεί και λαϊκή ποδηλατοδρομία στη Μεθώνη. Η ώρα έναρξης είναι στις 11:00 και το σημείο εκκίνησης το πρώην Δημαρχείο Μεθώνης. Μετά το τέλος του λαϊκού ποδηλατικού αγώνα η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα κληρώσει ένα ολοκαίνουριο ποδήλατο.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος σημειώνεται μεταξύ άλλων; «102 αθλητές, 17 ομάδες από Ελλάδα, Ευρώπη και Ασία, δημοσιογράφοι, εθελοντές, φωτογράφοι, τηλεοπτικά δίκτυα από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν ραντεβού στον Δήμο Πύλου-Νέστορος την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι και φέτος γεγονός. Παρά τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία, την οποία βιώνει η χώρα μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια μιας και η συγκεκριμένη διοργάνωση συνεισφέρει με τον καλύτερο τρόπο στη διεθνή προβολή της χώρας μας. Την 3η ημέρα οι αθλητές θα διασχίσουν τον Δήμο Πύλου Νέστορος, ακολουθώντας τη διαδρομή Κορώνη-Φοινικούντα-Μεθώνη, τερματισμός και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Πύλο όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής στους νικητές του 3ου ΕΤΑΠ, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, στις 14:00. Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτριος Π. Καφαντάρης, θερμός υποστηρικτής του ποδηλατικού γύρου και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε άψογη και διαρκή συνεργασία με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αθλητές και όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι δημότες να παρακολουθήσουν το μοναδικό αυτό θέαμα. Τόσο οι παρευρισκόμενοι όσο και οι λάτρεις της ποδηλασίας, θα απολαύσουν τα μοναδικής ομορφιάς τοπία του Δήμου, μέσω της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης».