Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 21:01

Το παγοδρόμιο ανέβασε το θερμόμετρο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Το παγοδρόμιο ανέβασε το θερμόμετρο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Αντιπαράθεση, που για λίγο ήταν και σε υψηλούς τόνους, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συζήτηση για τον απολογισμό των χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μεσσήνης. Η δημοτική αρχή είπε ότι το κόστος για το παγοδρόμιο, το τρενάκι και τις κούπες ανήλθε στις 24.600 ευρώ, ωστόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, υποστήριξε ότι η αλήθεια είναι πως το πραγματικό κόστος ξεπέρασε τις 50.000 ευρώ, ένα ποσό που τόνισε ότι είναι υπερβολικό όταν η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα…

Επιπροσθέτως, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι το κόστος σε σχέση με το όφελος είναι τεράστιο, ότι η δημοτική αρχή διοργάνωσε εκδηλώσεις και στόλισε μόνο ένα μέρος της πλατείας της Μεσσήνης και στην υπόλοιπη πόλη αλλά ιδιαίτερα στα χωριά δεν έκανε τίποτα, ενώ είπε ακόμη ότι και θεσμικοί φορείς, υπονοώντας φορείς που σχετίζονται με το εμπόριο, εκφράζουν την άποψη ότι δεν υπήρξε αύξηση της εμπορικής κίνησης παρά τις δαπάνες στις οποίες προέβη η δημοτική αρχή.
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή του δημάρχου Γιώργου Τσώνη (απουσίαζε), Νίκου Ξαρχάκου, ο οποίος τόνισε ότι για πρώτη φορά ο κόσμος κατά τη γιορτινή περίοδο κρατήθηκε στη Μεσσήνη, χάρη στις εκδηλώσεις και ενέργειες του Δήμου, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας-Μεσσήνης. Πρόσθεσε δε ότι τα στοιχεία που επικαλείται ο Στάθης Αναστασόπουλος, για το κόστος των εκδηλώσεων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά και ότι το κόστος στο σύνολό του καλύφθηκε από εξοικονόμηση άλλων δαπανών.
Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Γεωργακόπουλος, είπε ότι το κόστος για το παγοδρόμιο, το τραινάκι και τις κούπες ανήλθε στα 24.600 ευρώ, ενώ ο Δήμος είχε έσοδα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ύψους 7.175 ευρώ. Από την πλευρά του ο Στάθης Αναστασόπουλος υποστήριξε ότι εκτός από τα 24.600 ευρώ η δημοτική αρχή δαπάνησε περίπου 15.000 ευρώ για τον εορταστικό φωτισμό μέρους της πλατείας, 2.000 ευρώ για βεγγαλικά και 10.000 με 12.000 ευρώ για το πετρέλαιο για τη γεννήτρια του παγοδρομίου. Επιπλέον κατηγόρησε το δήμαρχο ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο» επειδή είχε πει ότι θα μπει και καρουζέλ και τη δαπάνη θα την κάλυπτε ο ίδιος. Από την πλειοψηφία υπήρξε έντονη αντίδραση για την συγκεκριμένη αναφορά στο δήμαρχο ενώ εκείνος απουσίαζε, ενώ ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος κάλεσε τον Στάθη Αναστασόπουλο να δείξει μεγαλοψυχία και να αναγνωρίσει ότι οι εκδηλώσεις που έγιναν βοήθησαν την κίνηση στη Μεσσήνη την περίοδο των εορτών.
Την άποψη ότι οι εκδηλώσεις βοήθησαν διατύπωσε και ο σύμβουλος της παράταξης του Στάθη Αναστασόπουλου, Γιώργος Αθανασόπουλος, που ζήτησε μάλιστα να καθιερωθούν, αν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να είναι θετική η σχέση μεταξύ κόστους και οφέλους. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος αλλά και ο Δημήτρης Γαλιάτσος, σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και οι δύο, ψήφισαν λευκό στον απολογισμό, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, επίσης της μείζονος μειοψηφίας, ψήφισε υπέρ, ενώ η υπόλοιπη παράταξη ψήφισε κατά.
Στ.Μ.