Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 13:29

Συμμετοχές και από την Καλαμάτα στην 7ημερη πορεία Πάτρα - Αθήνα για τους άνεργους

Συμμετοχές και από την Καλαμάτα στην 7ημερη πορεία Πάτρα - Αθήνα για τους άνεργους

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Τη συμμετοχή του στην πορεία αγώνα που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα στην Αθήνα και από τις 3 έως τις 10 Απρίλη, ως εκδήλωση αλληλεγγύης στους άνεργους και διεκδίκησης μέτρων για την υποστήριξή τους, ανακοίνωσε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα…

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, τόνισε ότι «διανύουμε την απόσταση Πάτρα – Αθήνα με τα πόδια, οργανώνοντας μια πορεία 7 ημερών γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά, σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων διεκδικώντας, μ’ αυτή τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα».
Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος τόνισε ότι αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο και οξύτατο πρόσθεσε όμως ότι είναι δυνατό να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων και σημείωσε ότι τα αιτήματα είναι: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο».
Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Συνδικάτου στην πορεία αγώνα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Στ.Μ.