Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 11:57

Θλιβερές περιγραφές για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Καλαμάτας

Στο τραπέζι Γιώργος Ψυχογιάννης, Μανώλης Μάκαρης, Στάθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς Στο τραπέζι Γιώργος Ψυχογιάννης, Μανώλης Μάκαρης, Στάθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 
Μια εικόνα όχι μόνο άθλια αλλά και επικίνδυνη για τους νέους αλλά και μεγαλύτερους αθλητές και αθλούμενους, περιέγραψαν ότι επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας οι εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών ενώσεων του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ. Οι περιγραφές, αλλά και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, έγιναν σε εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX» η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας…

Οι ομιλητές μίλησαν για παλιές και εγκαταλειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, για διαλυμένα αποδυτήρια, για απουσία τουαλετών, για αδιαφορία και από την κεντρική πολιτεία αλλά και από το Δήμο, για αθλητικά σωματεία που φυτοζωούν, για λάθος επιλογές ή και πλήρη άγνοια από το Δήμο σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν.
Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κουτραφούρης, από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι η αντικατάσταση του πανιού στην Τέντα αποτελεί το πανελλήνιο αθλητικό ανέκδοτο, καθώς κάθε έξι μήνες ανακοινώνεται και διαφορετικός τρόπος χρηματοδότησης αυτού του έργου, το οποίο όμως επί χρόνια ματαιώνεται!
Ο Κώστας Βλάσης, από την Ένωση Πετοσφαίρισης, μίλησε για «αμαρτωλή περίπτωση» αναφερόμενος στην επισκευή από το Δήμο του κλειστού γυμναστήριου στο πρώην Πολυκλαδικό, καθώς δαπανήθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό για ένα γυμναστήριο που δεν πληροί τις προδιαγραφές πραγματοποίησης αγώνων.
Ο Λεωνίδας Οικονομίδης, από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αν και αναγνώρισε ότι την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει έργα από το Δήμο σε ό,τι αφορά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τόνισε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ομάδων και των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Ανέφερε δε ότι η Ένωση δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί οικονομικά για την κάλυψη της δαπάνης του ηλεκτρικού ρεύματος όσον αφορά το γήπεδό της στον Κορδία, κάτι που σημαίνει ότι το γήπεδο θα σταματήσει να φωτίζεται και οι ομάδες θα χρειαστεί να δίνουν τους αγώνες τους στα δημοτικά γήπεδα, τα οποία όμως δεν μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους αγώνες.
Τη συζήτηση συντόνισαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Στάθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς και το μέλος του συνδυασμού, Γιώργος Ψυχογιάννης. Όπως τόνισαν, διοργάνωσαν την εκδήλωση-συζήτηση προκειμένου να ενημερωθούν σε βάθος για την κατάσταση στον αθλητισμό στο Δήμο και να παρέμβουν ουσιαστικά προς τη δημοτική αρχή με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι τα αθλητικά σωματεία είναι πρόθυμα να αναλάβουν ευθύνες απέναντι στο Δήμο για τη χρήση των αθλητικών υποδομών, με τον όρο όμως ότι ο Δήμος θα βελτιώσει τις εγκαταστάσεις, θα ετοιμάσει κανονισμούς λειτουργίας, θα τοποθετήσει φύλακες. Διαφορετικά, τόνισαν, τα Σωματεία δεν μπορούν να αναλάβουν ευθύνες για «τα αχούρια»…
Υπογραμμίστηκε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει το πανί στην Τέντα, ότι στο ίδιο γυμναστήριο τραυματίζονται αθλητές επειδή δεν πληρώνει ο Δήμος για τη θέρμανση με αποτέλεσμα να υγροποιούνται οι υδρατμοί και να στάζουν στο παρκέ, ότι στα γήπεδα δεν υπάρχουν τουαλέτες με αποτέλεσμα φίλαθλοι να κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν, ότι το κλειστό της παραλίας εξακολουθεί να στάζει σε ένα σημείο και πολλά άλλα.
Αυτό που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των ενώσεων πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης είναι δύο νέα κλειστά γυμναστήρια, βιομηχανικού τύπου, τα οποία μάλιστα υποστήριξαν ότι κοστίζουν λιγότερο από όσο κοστίζει η εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Σχολίασαν δε ότι η Καλαμάτα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δεν μπορεί να διοργανώσει μια πανελλήνια, ακόμη περισσότερο μια βαλκανική αθλητική διοργάνωση ακριβώς επειδή δεν διαθέτει κατάλληλα κλειστά γήπεδα. Τέλος σημειώνεται ότι ο Λεωνίδας Οικονομόπουλος σχολίασε πως παράγοντες της δημοτικής αρχής οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί απέναντι στις αναφορές τους για ανθρώπους του αθλήματός του και να αποφεύγουν αναφορές του τύπου «η κλίκα του ποδοσφαίρου».
Στ.Μ.