Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 19:08

Αντίθετος ο δήμαρχος με τη φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο της Καλαμάτας

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΑΘΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ 
Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, διατύπωσε, έμμεσα, σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, κατά την τελετή ορκωμοσίας νεοσύλλεκτων του 9ου Συντάγματος Πεζικού…

Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, «ο δήμαρχος προέβη στην εξής δήλωση: «Η παρουσία μου στην ορκωμοσία σήμερα έχει τη σημασία της στήριξης στη διατήρηση της λειτουργίας του στρατοπέδου για τους σκοπούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Το στρατόπεδο Παπαφλέσσα συνδέεται με τη μεγάλη ιστορία της Μεσσηνίας στους εθνικούς μας αγώνες.
Οι φήμες για την κατάργησή του και τη λειτουργία του ως κέντρου προσφύγων είναι απλά φήμες, οι οποίες εκθέτουν αυτούς, από τους οποίους εκπορεύονται».
Σημειώνεται ότι περίπου δέκα νεοσύλλεκτοι δήλωσαν άθεοι και δεν έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο, τον οποίο απήγγειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος. Την ώρα όμως που οι συγκεκριμένοι έδωσαν πολιτικό όρκο αποσύρθηκε από την τελετή ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Δημήτρης Κουκούτσης, που επανήλθε ακολούθως.
Την ημερήσια διαταγή του εκφώνησε ο διοικητής του Συντάγματος, συνταγματάρχης Δημήτριος Αρβανίτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ταξίαρχος Ελευθέριος Δελάλης.
Στ.Μ.