Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 19:53

Έκθεση ιδεών κατά το δήμαρχο μελέτη για το σιδηρόδρομο που κόστισε 6.000.000 ευρώ!

ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Προπαγανδιστική εκδήλωση» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αυτή που θα γίνει την Κυριακή στην Καλαμάτα, για την παρουσίαση της μελέτης αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας. Παρότι η μελέτη του έργου έχει κοστίσει σχεδόν 6.000.000 ευρώ, ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε για «έκθεση ιδεών» και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να παραστεί στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή στο «REX» για την παρουσίαση της μελέτης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιο Βούρδα. Επιπλέον δε σχολίασε ότι ο Δήμος ποτέ δεν θα υποστηρίξει ένα έργο για να ταξιδεύουν δύο «αθίγγανοι» και να πληρώνει ο υπόλοιπος κόσμος!...

Κατά την έναρξη της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους στην εκδήλωση της Κυριακής, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Είναι μια εκδήλωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, την οποία εισηγήθηκε ο ίδιος.
«Δεν θα έχουμε τη χαρά να σας ακούσουμε», απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος δεν θα συμμετάσχει στην «εκδήλωση-έκθεση ιδεών», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τμήμα Πύργου-Καλαμάτας.
Από την άλλη, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή από το 2009 έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να συμμετέχει ακόμη και οικονομικά προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος στην περιοχή μας.
Ανέφερε επίσης ότι στους επόμενους δύο μήνες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόκειται να εκποιηθεί κάτι που είπε ότι σημαίνει πως το λεγόμενο «V» της Πελοποννήσου θα μπορεί πλέον να επαναλειτουργήσει μόνο σε περίπτωση σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.
Ακόμη, εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες του για την παραχώρηση στο Δήμο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, ενώ, τέλος, σχολίασε ότι «έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου βάζαμε ένα τρένο για να το βλέπουν τα παιδάκια και το πλήρωνε ο λαός».
Για το ίδιο θέμα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνονται τα εξής: «Σε σχέση με την εκδήλωση που προγραμματίζεται για την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, με αντικείμενο την παρουσίαση προμελέτης επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας - Πύργου – Καλαμάτας, ο Δήμαρχος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως πρόκειται για την παρουσίαση μιας προμελέτης, στην οποία μάλιστα προβλέπεται η λειτουργία μη ανταγωνιστικής γραμμής, καθώς η Πάτρα εκτιμάται ότι θα απέχει και πάλι τρεις ώρες από την Καλαμάτα. Τόνισε, ακόμη, ότι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή έχει η επαναλειτουργία του προαστιακού.
Ο Δήμαρχος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα εξής:
1. Το V της Πελοποννήσου Πάτρα - Καλαμάτα - Κόρινθος είναι εγκαταλελειμμένο και δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός. Πρέπει να ξεδιπλωθεί από την Κυβέρνηση στρατηγικός σχεδιασμός και δεν είναι η λύση να κυκλοφορούν τρενάκια Χριστούγεννα - Πάσχα ή εκδρομικά, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους διότι ο κόσμος θεωρεί το δίκτυο ανενεργό.
2. Καθίσταται αναγκαία η ανακοίνωση στρατηγικού σχεδιασμού, επιπλέον, διότι στο δίμηνο εκχωρείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το V της Πελοποννήσου μένει εκτός εκχώρησης.
3. Σε κάθε περίπτωση, για να είναι βιώσιμη η γραμμή πρέπει να είναι ανταγωνιστική.
4. Οπωσδήποτε, μπορεί να σχεδιαστεί η επαναλειτουργία τοπικής προαστιακής γραμμής στις διαδρομές Καλαμάτα - Μεσσήνη ή Καλαμάτα – Μελιγαλάς, με την οικονομική συμβολή των τοπικών κοινωνιών. Ο Δήμος Καλαμάτας κατ' επανάληψη έχει διατυπώσει την άποψη ότι αποδέχεται αυτή τη συμβολή.
5. Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό τα έργα που εντάσσει η κυβέρνηση στο «πακέτο» Juncker, όπου καμία αναφορά δε γίνεται για έργα στη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου. Υπενθυμίζεται ότι το «πακέτο» Juncker χρηματοδοτεί έργα ΣΔΙΤ.
Επομένως, ο Δήμος αναμένει και μπορεί να συμβάλει σε μία ουσιαστική συζήτηση επί της στρατηγικής επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου και ασφαλώς του προαστιακού δικτύου πριν την Καλαμάτα.
Ο Δήμος δε θεωρεί ότι έχει ουσία η συζήτηση της Κυριακής».
Στ.Μ.