Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 21:25

Τη Δευτέρα χτυπάει το κουδούνι για το 4ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Νίκος Μαλαπέτσας, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος Νίκος Μαλαπέτσας, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 
Πιο ευέλικτο, πιο στοχευμένο, είναι το 4ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, σε σχέση με τα προηγούμενα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στο «Elite City Resort». Ωστόσο, θα είναι και αυτό εξαιρετικά σημαντικό για τους εκπαιδευόμενους που θα το παρακολουθήσουν, γιατί θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για σημαντικά θέματα από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες. Για τους στόχους και το πρόγραμμα του 4ου Σχολείου Τουρισμού μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου οι εμπνευστές αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ο εκπρόσωπος του Elite City ResortΝίκος Μαλαπέτσας και η εθελόντρια Αντωνία Χριστοπούλου…

Ο Ανδρέας Ζαγάκος σημείωσε ότι το Σχολείο Τουρισμού είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική και αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί στην παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης στους σπουδαστές, τους εργαζόμενους και τα στελέχη του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης. Αναφέρθηκε στους υποστηρικτές του 4ου Σχολείου Τουρισμού, που είναι η Costa Navarino, το Elite City Resort, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ανακοίνωσε επίσης ότι στις 18 και 19 Μάη θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο το 1ο Σχολείο Τουρισμού, το οποίο υποστηρίζεται από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.
Ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος αναφέρθηκε κυρίως στο πρόγραμμα του 4ου Σχολείου Τουρισμού, το οποίο την πρώτη ημέρα εστιάζει σε θέματα που αφορούν τη βάση του τουρισμού, την προσφορά δηλαδή υπηρεσιών με αγάπη προς τον άνθρωπο, ενώ η δεύτερη ημέρα εστιάζει στην εστίαση.
Ο Νίκος Μαλαπάτσας τόνισε από την πλευρά του ότι το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας έχει αναπτύξει μια μεγάλη δυναμική που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει χαμένη και αντίθετα θα πρέπει να στηριχθεί από φορείς της περιοχής. Επαίνεσε τους Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και Ανδρέα Ζαγάκο, υπογραμμίζοντας ότι κατάφεραν χωρίς οικονομική υποστήριξη αλλά μόνο με το μεράκι και το ενδιαφέρον τους να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που έχει καταξιωθεί και στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα ΙΕΚ της Αθήνας. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τεχνική και ηθική υποστήριξή της, υπογράμμισε επίσης τη συμβολή της Costa Navarino, τονίζοντας ότι κάθε φορά διαθέτει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό της για την υποστήριξη αυτού του προγράμματος, ενώ, σε ό,τι αφορά το Elite City Resort, τόνισε είναι και θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.
Η εθελόντρια, Αντωνία Χριστοπούλου, τόνισε από την πλευρά της ότι και οι εθελοντές του Σχολείου Τουρισμού καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να υποστηριχθεί αυτή η διοργάνωση, πάντα με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα εστίασης.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στο Elite City Resort πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες σεμινάριο σπουδαστών του τουριστικού τομέα από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.
Στ.Μ.

-