Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 15:56

«Φιάσκο» οι εκλογές για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 
Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας απέσυραν την υποψηφιότητά τους οι δύο από τους τρεις υποψηφίους προέδρους της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία, κάνοντας μάλιστα καταγγελίες για παρέμβαση συγκεκριμένου πολιτικού παράγοντα που θέλει να ελέγξει την οργάνωση. Παραιτήθηκαν οι Παναγιώτης Καρβέλης και Παναγιώτης Λιοντήρης ενώ συνεχίζει ο Παναγιώτης Στρατικόπουλος…

Σχετικά νωρίς, λίγο μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του ο Παναγιώτης Λιοντήρης, γράφοντας τα εξής: «Αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας καθώς και όλων των υποψηφίων μελών ΔΗΜ.Τ.Ο. και συνέδρων, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου, για τους εξής λόγους:
- Διεγράφησαν από τους εκλογικούς καταλόγους 150 μέλη, τα οποία θα στήριζαν την υποψηφιότητά μου, με την πρόφαση ότι δεν επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία τους,
- Διεγράφησαν τα περισσότερα βασικά στελέχη της μέχρι σήμερα Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού και την υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού,
- Διεγράφησαν μέλη της ΟΝΝΕΔ τα οποία επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι είτε ως σύνεδροι είτε ως μέλη Δημ.Τ.Ο., με αποτέλεσμα να τους στερηθεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Λυπάμαι που όλα αυτά υποκινήθηκαν από ΜΗ ΟΝΝΕΔΙΤΗ με σκοπό να χρησιμοποιήσει την ΟΝΝΕΔ για ίδιον πολιτικό όφελος.
Ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου μέχρι τέλους. Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε. Μπορεί να μας στέρησαν τη δυνατότητα συμμετοχής, τις ιδέες μας όμως δεν μπορεί να τις φιμώσει κανείς».

Ακολούθησε, το μεσημέρι, η ανακοίνωση της παραίτησης του Παναγιώτης Καρβέλη, που έχει ως εξής: «Ενημερώνω ότι για λόγους ηθικής και διατήρησης της αξιοπρέπειάς μου αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου της Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, καταγγέλλω την εκλογική διαδικασία και ζητώ την ακύρωση αυτής.
Με λύπη μου διαπίστωσα πως οι σημερινές εκλογές είναι διαβλητές, υποκινούμενες από συγκεκριμένο πολιτικό παράγοντα και έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας μικρή και ελεγχόμενη ώστε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Καταρχάς από τον εκλογικό κατάλογο έχουν διαγραφεί 70 μέλη τα οποία και στήριζαν την υποψηφιότητα μου των οποίων και τα στοιχεία είχαν επιβεβαιωθεί.
Επίσης, καταγγέλλω πως η σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών σε όλα τα εκλογικά τμήματα δεν ήταν αντιπροσωπευτική αναλογικά με τον αριθμό των υποψηφίων.
Συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν γνωρίζω από ποιον είχαν οριστεί πήραν το μητρώο των μελών της οργάνωσης και ξεκίνησαν τις εκλογές μόνοι τους χωρίς προσωπικά να έχω ερωτηθεί για τη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών. 
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όσους και όσες με στήριξαν σε αυτόν το καλό και τίμιο αγώνα ο οποίος είχε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια νέα ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας μεγάλη, ακηδεμόνευτη με θέσεις και προτάσεις. Σήμερα διαπίστωσα πως η εκλογική διαδικασία είναι υποκινούμενη και στημένη.
Δεν θα επιτρέψω το όνομα μου να εμπλακεί σε ένα τέτοιο φιάσκο το οποίο ντροπιάζει την οργάνωση μας και συνολικά το κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία.
H ευθύνη για το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο!».