Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 09:59

Ανακαίνιση στα Επείγοντα και ενίσχυση με ειδικευμένους γιατρούς

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
«Νέα διάσταση αισθητικής που προσφέρει στον ασθενή - συνοδό άνεση και καλύτερη φιλοξενία» απέκτησε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο σύμφωνα με τον διοικητή του, Γιώργο Μπέζο, ενισχύεται περισσότερο και με ειδικευμένους γιατρούς. Στόχος, όπως λέει, η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση και η μείωση του χρόνου αναμονής...

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και από την ερχόμενη εβδομάδα το νέο σύστημα τίθεται σε εφαρμογή.
«Θεωρώ το εγχείρημα του χωροταξικού και λειτουργικού ανασχεδιασμού στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, ως μία από τις πλέον σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο μας» παρατηρεί ο κ. Μπέζος. «Αντικειμενικές χωροταξικές αδυναμίες μας εμπόδιζαν τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές. Σήμερα όμως έχουμε έναν νέο σχεδιασμό που είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς και συστηματικής μελέτης με τους συνεργάτες ιατρούς και νοσηλευτές. Φιλοδοξούμε όλοι μαζί να δώσουμε λύση σε μια σειρά από χρόνιες δυσλειτουργίες. Βασικοί πυλώνες της είναι οι εξής δύο: από την μια η ενίσχυση και αυξημένη παρουσία ειδικευμένων ιατρών στα ιατρεία των Επειγόντων και από την άλλη η οργανωμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης κατά το χρόνο της αναμονής. Βασικός στρατηγικός μας στόχος, είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή, η μείωση όσο το δυνατόν του χρόνου αναμονής και τέλος η ορθή διαχείριση και αποφυγή εντάσεων και διαπληκτισμών. Θέλω να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες τόσο στην οικογένεια της κ. Βικτωρίας Καρέλια όσο και στην οικογένεια του Νικολάου Μίχου (νέου εκμισθωτή του κυλικείου) για την χορηγία-οικονομική κάλυψη όλων των τεχνικών παρεμβάσεων που έλαβαν χώρα».
Δεύτερο θέμα στο οποίο στέκεται με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Μπέζος είναι οι προσλήψεις νέων ιατρών που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην πρόσληψη νέων ιατρών με ειδικότητες που έλειπαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας όπως γαστρεντερολόγοι, νευροχειρουργοί, δερματολόγος, αγγειοχειρουργός, ιατροδικαστής κ.λπ.
«Καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα να ενισχυθεί το Νοσοκομείο μας με περαιτέρω ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η όλη προσπάθεια των τελευταίων ετών για νοικοκύρεμα στα οικονομικά μας και εξοικονόμηση πόρων μέσα από μεγάλα έργα, αποδίδει τώρα καρπούς και έρχεται να υπηρετήσει τον βασικό στρατηγικό μας στόχο, να καταστήσουμε το Νοσοκομείο μας το Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Πελοποννήσου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι προσλήψεις 17 επικουρικών ιατρών τον τελευταίο μήνα με ειδικότητες που για 1η φορά εμφανίζονται στο Νοσοκομείο μας. Αυτή η προσπάθεια θα ενταθεί και το επόμενο διάστημα πάντα βέβαια με την στήριξη και καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής μας Περιφέρειας».