Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 14:58

Απεργία την Πέμπτη για το ασφαλιστικό, κάλεσμα συμμετοχής από τη Νικολίνα Λέκκα

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Τίποτα δεν έχει κριθεί, η περικοπή των μισθών και των συντάξεων, η αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν είναι μονόδρομος, υπογραμμίζει η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, που καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί και απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Διοικητήριο, στις 10:30 το πρωί…

Η Νικολίνα Λέκκα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι, αναγνώρισε ότι μεταξύ μιας μεγάλης μερίδας των δημοσίων υπαλλήλων έχει επικρατήσει μια απογοήτευση, μια απελπισία, η άποψη ότι με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Τόνισε ωστόσο ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και αντίθετα εάν οι εργαζόμενοι αγωνιστούν ενωμένοι μπορούν να εμποδίσουν τα νέα μέτρα.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό η Νικολίνα Λέκκα υπογράμμισε ότι αυτό φέρνει σκληρά μέτρα, ουσιαστικά καταργεί την κοινωνική ασφάλιση και επιπλέον δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Τέλος, η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ σημείωσε ότι είναι αρνητικό το γεγονός ότι στην απεργία δεν συμμετέχουν αυτή τη φορά η ΓΣΕΕ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, τόνισε ωστόσο ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν, να επαναφέρουν το κλίμα που δημιουργήθηκε κατά την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου και να εμποδίσουν τα νέα μέτρα.
Στ.Μ.