Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 19:28

Κρίσιμης σημασίας η υποστήριξη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα από Σπάρτη και Τρίπολη

Κρίσιμης σημασίας η υποστήριξη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα από Σπάρτη και Τρίπολη

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 
Την υποστήριξη της Σπάρτης στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ζήτησαν χθες το βράδυ, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Λακωνικής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, Έκτωρ Τσατσούλης. Η υποστήριξη των δύο γειτονικών πόλεων είναι κρίσιμης σημασίας για το Γραφείο Υποψηφιότητας, διότι υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αποκέντρωσης των πολιτιστικών δράσεων και δείχνει προς την ευρωπαϊκή επιτροπή επιλογής ότι η Νότια Πελοπόννησος χρειάζεται περισσότερο αυτό το πρόγραμμα σε σχέση με την «αντίπαλο» Ελευσίνα, η οποία βρίσκεται δίπλα από το πολιτιστικό κέντρο της χώρας, την Αθήνα…

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σπάρτης αποφάσισε κατά πλειοψηφία την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας, ενώ ζήτησε να πραγματοποιηθούν και στη Λακωνική πρωτεύουσα εκδηλώσεις από το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Το επόμενο διάστημα ο δήμαρχος και ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας θα ζητήσουν τη στήριξη και του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, όπως και του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου. Όπως έχει τονίσει ο κ. Νίκας, ο περιφερειάρχης, κ. Τατούλης, τον έχει διαβεβαιώσει ότι η περιφέρεια θα υποστηρίξει και υλικά την Καλαμάτα σε αυτή την προσπάθειά.
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Προς το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, αλλά και προς τους πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της προσπάθειας της Καλαμάτας να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και των στόχων αυτής της πρωτοβουλίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας και πολλά μέλη του μίλησαν με ενθουσιασμό, εκφράζοντας τη στήριξή τους προς την Καλαμάτα. Μάλιστα, από το Δήμο Σπάρτης θα αποσταλεί εκπρόσωπος, που θα συνδράμει την προσπάθεια της Καλαμάτας. Επίσης, οι Σπαρτιάτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την πραγματοποίηση στη Σπάρτη εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την έκφραση υποστήριξης και τόνισε τη βούληση του Δήμου Καλαμάτας για εξακτίνωση εκδηλώσεων, ώστε να ωφεληθεί όλη η νότια Πελοπόννησος, σε περίπτωση επιλογής της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».
Στ.Μ.