Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 13:07

Αυγενάκης στην Καλαμάτα: Βέβαιες οι εκλογές και η νίκη της Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά

Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία Παναγιώτης Στρατικόπουλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περικλής Μαντάς Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία Παναγιώτης Στρατικόπουλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περικλής Μαντάς

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 
Τη βεβαιότητα ότι σε ελάχιστο χρόνο θα γίνουν και πάλι εκλογές και ότι η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει και μάλιστα με το υψηλότερο ποσοστό που έχει πετύχει την τελευταία δεκαετία, εξέφρασε ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης, Λευτέρης Αυγενάκης. Το στέλεχος του κόμματος μίλησε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ν.Δ., ενώ προηγουμένως, σε συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε ότι ο ένας χρόνος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε «πόσο ανίκανοι και πόσο επικίνδυνοι είναι οι αριστεροί» και ανέδειξε την κυριαρχία της φιλελεύθερης ιδεολογίας απέναντι στην «καταρρέουσα» αριστερή ιδεολογία…

Η έλευση του Λευτέρη Αυγενάκη και η σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νέας δημοκρατίας συνδέεται κυρίως με τις διαδικασίες, που κορυφώνονται, για τα νέα τοπικά όργανα της Ν.Δ. Το κεντρικό στέλεχος του κόμματος, όπως και ο απερχόμενος πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός, όπως τόνισαν, ότι μέχρι τώρα οι διαδικασίες έχουν εξελιχθεί χωρίς προβλήματα και χωρίς να υπονομεύεται η ενότητα.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε ερώτηση της Kalamata Journal, για το αν κόμμα ανησυχεί μήπως υπονομευθεί η ενότητα από την πληθώρα προσώπων, τρία ή τέσσερα, που έχουν δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον τους για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ και αν η κεντρική διοίκηση επιθυμεί τη μείωση των υποψηφιοτήτων, απάντησε ότι τα στελέχη είναι ώριμα, έχουν ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς και δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν προβλήματα εσωστρέφειας. Πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα η διαδικασία έχει εξελιχθεί πολύ καλά και δεν χρειάζεται εποπτεία από τα κεντρικά του κόμματος, αλλά και ότι η Ν.Δ. έχει ανοίξει τις πόρτες της στα στελέχη και τον κόσμο και υπάρχουν θέσεις για όλους όσους θέλουν να δουλέψουν και να προσφέρουν.
Ακόμη, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι η ενότητα του κόμματος στηρίζεται και από τους πρώην αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας όσο και από όσους έχουν διεκδικήσει την αρχηγία της, ενώ, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον ευχαρίστησε τονίζοντας ότι τον τίμησε αναθέτοντάς του, στον παρελθόν, την ευθύνη για τον Τομέα Υποδομών.

Αγγελική Σκλήκα, Περικλής Μαντάς, Λευτέρης Αυγενάκης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Μίλτος Χρυσομάλλης
Ακόμη, ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχει ένα μέτωπο ανικανότητας, αμετροέπειας και αλαζονείας,  που συγκροτείται από το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, καθώς και ένα μέτωπο υπευθυνότητας, που συγκροτείται από τη Νέα Δημοκρατία και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, τις οποίες δεν κατονόμασε. 
Ο Μιχάλης Αυγενάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο,  ενώ σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία ολοκληρώνει το πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο είπε ότι θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο και δεν θα περιέχει κούφια λόγια.
Τέλος, αναφέρθηκε σε δράσεις που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία για το άνοιγμά της προς τον κόσμο, ενώ, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της «πρώτη φορά αριστερά» και των ανοιχτών συνόρων γέμισε τη χώρα με πρόσφυγες και «λαθρομετανάστες», κάτι που τόνισε ότι δεν έγινε επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, η οποία είπε ότι έστελνε σε όσους σκέπτονταν να μπουν στη χώρα αυστηρά μηνύματα, φύλαγε αποτελεσματικά τα σύνορα και στήριζε τους ένστολους.
Στ.Μ.