Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 14:02

Π. Νίκας: Έχουμε μείνει η μόνη χώρα στον κόσμο με περίπου Σοβιετικές ιδέες

Π. Νίκας: Έχουμε μείνει η μόνη χώρα στον κόσμο με περίπου Σοβιετικές ιδέες

"ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΔΕΕΣ" 
Χαιρετισμό στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο «REX», κλήθηκε να απευθύνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι φιλελεύθερες ιδέες, που όπως είπε κυριαρχούν σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται ακόμη σε άμυνα. Σημείωσε ότι στην Ελλάδα συνεχίζουν να επικρατούν «ιδέες περίπου Σοβιετικές». Ο δε δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είπε από την πλευρά του ότι ο μύθος της «Μαρξιστικής κυβέρνησης» κατέρρευσε μέσα σε ένα χρόνο και πως οι φιλελεύθερες ιδέες πρέπει να αντιπαρατεθούν με τις αριστερές «εν ανάγκη και συγκρουσιακά»…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, παρουσίασε τον εαυτό του και τους συνεργάτες του στη δημοτική αρχή ως ένα παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν για τον κόσμο οι άνθρωποι με φιλελεύθερες ιδέες και «του χώρου μας», παρά τα ελάχιστα χρήματα, όπως είπε, που διατίθενται στο Δήμο από το κράτος. Αναφερόμενος στο κόμμα του τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν νέοι άνθρωποι «που θα κρατήσουν ψηλά τις ιδέες μας», σημειώνοντας στη συνέχεια ότι τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται ιδιαίτερα στα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να προβάλλεται η φιλελεύθερη ιδεολογία που τόνισε ότι έχει κυριαρχήσει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο αλλά στην Ελλάδα «δυστυχώς για πάρα πολλούς λόγους είμαστε σε συνεχή θέση ιδεολογικής άμυνας».
Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος εξέφρασε γενικά καλή άποψη και επέκρινε διαδικασίες του παρελθόντος, των διαδρόμων και της εξυπηρέτησης των φίλων. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που απεύθυναν χαιρετισμό, ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν αναφέρθηκε στον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά, για τον οποίο πάντως οι υπόλοιποι μίλησαν επαινετικά.
Ειδικότερα, χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη οι δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος (και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) Δημήτρης Καφαντάρης, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και οι Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Μαρία Οικονομάκου, Παναγιώτης Στρατικόπουλος (νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ) και Στάθης Αναστασόπουλος.
Στ.Μ.