Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 22:48

Κάλεσμα από το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ενάντια στη βαρβαρότητα

ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 
Τους συμμαθητές από όλα τα σχολεία της περιοχής, καλεί το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, για τη συλλογή βοήθειας για τους πρόσφυγες, με την εξής όμως εξήγηση: «Η φιλανθρωπία είναι για τις ΜΚΟ και τις εταιρίες. Εμείς είμαστε με την αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη διαμορφώνει κοινές ταυτότητες ενώ η φιλανθρωπία στηρίζεται στην ανισότητα και την αναπαράγει». Το κάλεσμα του 15μελούς συμβουλίου προσυπογράφουν και καθηγητές του σχολείου…

«Η αλληλεγγύη θα νικήσει – Ο ένας δίπλα στον άλλο ενάντια στη βαρβαρότητα» είναι ο τίτλος του καλέσματος του 15μελούς συμβουλίου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας που συνεχίζεται ως εξής: «Το Αιγαίο, που έχει γίνει στεριά από τα πτώματα των προσφύγων, και ο λασπότοπος της Ειδομένης δείχνουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το απάνθρωπο πρόσωπο ΕΕ-φρούριο. ΕΕ-Τουρκία-Ελληνική κυβέρνηση-ΝΑΤΟ δολοφονούν με τη ρατσιστική συμφωνία πινγκ πονγκ, με την οποία επαναπροωθούνται  πρόσφυγες στην Τουρκία παρά τη θέληση τους, φυσικά συνοδευόμενοι από άντρες της FRONTEX, πράγμα που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της Ευρώπης τις οποίες υποκριτικά η ΕΕ παρίστανε ότι έχει αφήσει πίσω της... 
Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί η έξαρση του φασισμού: Οι φασίστες δεν χάνουν την ευκαιρία να χύνουν το δηλητήριο τους στην κοινωνία κατηγορώντας τους πρόσφυγες ως αιτία της σημερινής κατάστασης, αποκρύπτοντας και συσκοτίζοντας κατά αυτό τον τρόπο τις ρίζες των σύγχρονων προβλημάτων. Υπηρετούν με αυτό τον τρόπο το σύστημα (όσο και αν παριστάνουν τους αντισυστημικούς) που γεννάει φτώχεια, ανεργία, δυστυχία, προσφυγιά, που εκκολάπτει σκοταδιστικά μορφώματα όπως το ISIS, που προκαλεί τρομοκρατικές επιθέσεις, πολέμους.
Πράγματι, λοιπόν, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Μόνο που ο πόλεμος είναι ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ. Δικά μας είναι μόνο τα θύματα. Και επειδή το έγκλημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ για να αφήσουμε πάσης φύσεως κροκοδείλια δάκρυα να χύνονται, είμαστε ξεκάθαροι: Αυτοί που με τις επεμβάσεις τους σπέρνουν προσφυγιά για να θερίσουν πλούτη, δεν μπορούν να παριστάνουν τους σωτήρες.
Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε τη συλλογή ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες, πράγμα που δεν έχει καθόλου φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Για να εξηγηθούμε: Η φιλανθρωπία είναι για τις ΜΚΟ και τις εταιρίες. Εμείς είμαστε με την αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη διαμορφώνει κοινές ταυτότητες ενώ η φιλανθρωπία στηρίζεται στην ανισότητα και την αναπαράγει. Γι΄ αυτό προσφέρουμε αμέριστα υλική και ηθική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Καλούμε όλα τα σχολεία της πόλης να δείξουν και αυτά την αλληλεγγύη τους, κόντρα στην ΕΕ του ρατσισμού, της FRONTEX, των φρακτών στον Έβρο, των κλειστών συνόρων, της Ειδομένης. Μαζεύουμε είδη ανάγκης, εσώρουχα, κάλτσες, παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα-κονσέρβες, σεντόνια, κουβέρτες. Κόντρα σε αυτούς που υπονομεύουν το μέλλον μας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
•        ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ
•        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑ
•        ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ/ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΥΛΟΥ
•        ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΕΕ-ΟΗΕ
•        ΕΞΩ Η FRONTEX ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
•        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
Η αλληλεγγύη θα νικήσει. Τα σύνορα θα ανοίξουν για τους πρόσφυγες.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΗΣ.
Το 15μελές συμβούλιο του 4ου ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Το κείμενο το υπογράφουν οι παρακάτω καθηγητές :
ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΕΣΜΠΕΑ ΑΜΑΛΙΑ, ΒΑΛΣΑΜΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΤΣΙΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΝΙΚΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΧΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΟΥΤΙΒΑ ΧΑΡΑ, ΧΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΟΥΛΗ, ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΗΡΑΣΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ»