Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 17:07

Μόνο "για τη μόστρα" οι βρύσες στις παιδικές χαρές, δεν λειτουργεί καμία!

Μόνο "για τη μόστρα" οι βρύσες στις παιδικές χαρές, δεν λειτουργεί καμία!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Καμία από τις βρύσες στις τρεις παιδικές χαρές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων αλλά και στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ του Πάρκου δεν λειτουργεί! Και ενώ οι θερμοκρασίες θυμίζουν καλοκαίρι και τα παιδιά με τους αθλούμενους χρειάζονται νερό, οι καλαίσθητες κατά τα άλλα βρύσες νερό δεν βγάζουν…

Τόσο η νότια όσο και η κεντρική παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων έχουν καινούργιες βρύσες, μέσα στο χώρο όπου παίζουν τα παιδιά, είναι όμως εκτός λειτουργίας. Η βόρεια παιδική χαρά έχει βρύση ακριβώς απέναντι από την είσοδό της, όμως και αυτή είναι κλειστή ή πιο σωστά χαλασμένη.
Ίδια κατάσταση και στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.
Από τις πολλές βρύσες που υπάρχουν στο Πάρκο αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο δύο, μία έξω από το Αγροτικό Μουσείο του Νίκου Κισκήρα, κοντά στη λιμνούλα που βρίσκεται στο κέντρο του Πάρκου και μία λίγο πιο πάνω, στο δρόμο του πάρκου που στρώθηκε πρόσφατα με μικρούς τσιμεντόλιθους, ενώ λειτουργεί και η κρήνη κάτω από το μεγάλο πλάτανο.
Γενικά το πάρκο δείχνει πολύ παραμελημένο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη φροντίδα του πρασίνου, με το χορτάρι ξεραμένο σε πολλά σημεία, με ξερούς φοίνικες που δεν έχουν απομακρυνθεί, με νερά που ρέουν στο δρόμο που στρώθηκε με μικρούς τσιμεντόλιθους, με κομμένα δέντρα που δεν έχουν αντικατασταθεί, με παμβρόμικη την περιοχή στη λεγόμενη πέργκολα των ποιητών. Από την άλλη πρέπει να σημειωθεί ότι και επισκέπτες του Πάρκου δεν δείχνουν καθόλου προσοχή, αντίθετα βρωμίζουν το χώρο. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση γύρω από τα παγκάκια στη βόρεια παιδική χαρά. Επίσης, δεν έχουν σταματήσει οι βανδαλισμοί στα τρένα του ανοιχτού μουσείου σιδηροδρόμων. Τέλος σημειώνεται ότι επαναλειτούργησε το σύστημα με το νερό που ρέει από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του Πάρκου.
Στ.Μ.

 
Στη νότια παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων


Στην κεντρική παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων


Στη βόρεια παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων


Στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων


"Βούρκος" η Πέργκολα των ποιητών...