Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 23:32

Μείζων μειοψηφία στη δημοτική αρχή: "Παίρνετε δάνειο και σκορπάτε τα λεφτά"

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΙ 
Για σκόρπισμα των χρημάτων δεξιά και αριστερά και μάλιστα χρημάτων που προέρχονται από δάνειο, μιλάει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, αλλά και του Μιχάλη Αντωνόπουλου, αναφορικά με την ανάπλαση στην εκβολή του Άρι. Πρόκειται για ένα έργο αποσπασματικό σε μια περιοχή μάλιστα όπου δεν έχει γίνει ούτε η οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού, είπε η μειοψηφία. Σας πονάει που αυτή η δημοτική αρχή παράγει μεγάλο έργο, απάντησε η πλειοψηφία…

Το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, οι όροι του διαγωνισμού για τη συγκεκριμένη ανάπλαση, προϋπολογισμού σχεδόν 380.000 ευρώ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί με το δάνειο των 5.300.000 ευρώ που εγκρίθηκε από το Δήμο Καλαμάτας.
Σε υψηλούς τόνους ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης υποστήριξε απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή ότι «σκορπάτε λεφτά, δανείου μάλιστα, δεξιά και αριστερά» και τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι αποσπασματικό, είναι μια «παρέμβαση στο πουθενά», δεδομένου ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη του Άρι, κάτι που πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να γίνει με τα χρήματα από το δάνειο.
Πρώτος απάντησε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Νίκος Μπασακίδης, που ανέφερε ότι σχέδιο για την ανάδειξη του Άρι υπάρχει από το 2009, ενώ σημείωσε ότι οι τοπικοί φορείς συμφωνούν για το συγκεκριμένο έργο.
Ακολούθως ο Παύλος Μπουζιάνης, σύμβουλος της πλειοψηφίας επίσης, τόνισε ότι τη μείζονα μειοψηφία «την πονάει, την πειράζει» που η δημοτική αρχή παράγει έργο, «που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και ομορφαίνει την πόλη». Πρόσθεσε ακόμη ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «ζει στο δικό της κόσμο» και δεν αφουγκράζεται την κοινή γνώμη.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης ανταπάντησε ότι η Καλαμάτα σήμερα στέκεται σε ένα επίπεδο χάρη στα έργα που έγιναν στο παρελθόν, από προηγούμενες δημοτικές αρχές και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Βιολογικό Καθαρισμό, στη Βασιλέως Γεωργίου κ.ά, ενώ μίλησε και για το σχέδιο πόλης του Ασπροχώματος, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή με τις αποφάσεις της θα φορτώσει περισσότερα βάρη στους κατοίκους της περιοχής.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει φτιάξει έργο, πρόσθεσε όμως ότι με παρεμβάσεις σαν τη συγκεκριμένη το ακυρώνει και αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή του Άρι, όπως το ότι δεν έχει οριοθετηθεί η κοίτη του ποταμού, ενώ σχολίασε επίσης πως «πάτε να χτίσετε επάνω στην άμμο".
Ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θεόδωρος Μπρεδήμας, υποστήριξε από την πλευρά του την προώθηση του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας ότι είναι από τις λίγες φορές που η δημοτική αρχή δίνει χρήματα για παρεμβάσεις έξω από το κέντρο της πόλης. Επιπλέον δε κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναγνωρίσει τη συμβολή της παράταξής του, τονίζοντας ότι με τις δικές της ψήφους επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης για το δανεισμό.
Τέλος, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, αναφερόμενος στο θέμα του δανεισμού επανέλαβε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση, έχει μεγάλο ταμειακό υπόλοιπο και με το δάνειο που πήρε δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθούν οι επόμενες γενιές. Ακόμη σχολίασε ότι η δημοτική αρχή αναγνωρίζει τη συνδρομή της παράταξης του Θόδωρου Μπρεδήμα.
Στ.Μ.