Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 15:42

Το Σάββατο ο 16ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας με ρεκόρ συμμετοχών

Παναγιώτης Κατσίποδας, Αλέξης Ζάννης, Ιωάννα Κοντομηνά, Θύμιος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μπένος Παναγιώτης Κατσίποδας, Αλέξης Ζάννης, Ιωάννα Κοντομηνά, Θύμιος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μπένος

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
Κάλεσμα στον κόσμο να βγει το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και να γιορτάσει με τους εκατοντάδες δρομείς και άλλους πολίτες που θα τρέξουν, για τη μεγάλη γιορτή του μαζικού λαϊκού αθλητισμού της πόλης, τον 16ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, απεύθυναν σήμερα οι διοργανωτές. Φέτος ο αγώνας έχει αφιερωθεί στο Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ»…

Το πρόγραμμα του αγώνα και της γιορτής παρουσίασαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Αλέξης Ζάννης και Χρήστος Μπένος, η πρόεδρος του Συλλόγου «Ξαναρχί-ΖΩ» Ιωάννα Κοντομηνά, ο εκπρόσωπος των εθελοντών Θύμιος Αλεξόπουλος, ο εκπρόσωπος του χορηγού «Alma Sport» Παναγιώτης Κατσίποδας και οι υποστηρικτές του αγώνα, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης.
Όπως σημείωσε ο Χρήστος Μπένος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, φέτος υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών και ειδικότερα μέχρι το μεσημέρι είχαν ξεπεράσει τις 800! Σημείωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, ενώ συμμετοχές θα μπορούν να δηλωθούν και νωρίς το Σάββατο το απόγευμα στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα, στην κεντρική πλατεία.
Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα, ενώ θα προηγηθεί ζέσταμα των δρομέων με χορό Zumba. Στις έξι το απόγευμα θα ξεκινήσει ο αγώνας δυναμικού βάδην 10 χιλιομέτρων. Ο αγώνας για τα παιδιά και τους γονείς τους, μήκους 2 χιλιομέτρων, θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα.

Ελένη Αλειφέρη και Νίκος Μπασακίδης ανάμεσα στον Αλέξη Ζάνη και τον Θύμιο Αλεξόπουλο
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, Αλέξης Ζάννης, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους δουλεύουν για τη διοργάνωση του 16ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας όπως επίσης και τους υποστηρικτές και τους εθελοντές. Τόνισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα είναι δίπλα από τη θάλασσα.
Η Ιωάννα Κοντομηνά, από το Σύλλογο «Ξαναρχί-ΖΩ», ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την αφιέρωση του αγώνα, ενώ τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να υπενθυμίσει στον εαυτό του ότι δεν πρέπει να αμελεί τον προληπτικό έλεγχο της υγείας του καθώς και ότι υπάρχει ζωή και μετά τον καρκίνο.
Ο Νίκος Μπασακίδης, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε ότι ο Δήμος συνδράμει ώστε αυτό που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και έχει κερδίσει τόσο μεγάλη αναγνώριση, να συνεχίσει να αναπτύσσεται και στο μέλλον.
Η Ελένη Αλειφέρη, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που συμβάλλει στην ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και που ταυτόχρονα προβάλλει την περιοχή ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κοινωνική διάσταση που δίνουν οι διοργανωτές στον αγώνα, αφιερώνοντάς τον στον Σύλλογο «Ξαναρχί-ΖΩ».
Ο Θύμιος Αλεξόπουλος, από τους εθελοντές, τόνισε ότι θα υπάρξει υποστήριξη σε ολόκληρη τη διαδρομή προς τους δρομείς, ενώ απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα.
Τέλος, ο Παναγιώτης Κατσίποδας τόνισε ότι οι χορηγοί υποστηρίζουν αυτή τη διοργάνωση αποσκοπώντας στο να γίνεται συνεχώς καλύτερη και μεγαλύτερη, προς όφελος της Καλαμάτας και των κατοίκων της.
Στ.Μ.