Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 16:41

Ξανά την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου οι δήμαρχοι για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Από την πρώτη σύσκεψη των δημάρχων με υπουργούς, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μάρτη Από την πρώτη σύσκεψη των δημάρχων με υπουργούς, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μάρτη

Ο ΝΙΚΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΑ 
Δεύτερη συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπουργοί της κυβέρνησης με τους 26 δημάρχους της Πελοποννήσου, για την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εκτίμησε σήμερα ότι θα προχωρήσει η ανάθεση της διαχείρισης στην εταιρία ΤΕΡΝΑ, με βελτιωμένους όμως όρους. Υπαινίχθηκε ότι τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν την επιθυμούσε ο Δήμος Καλαμάτας αλλά τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα της υπεκφυγής των ευθυνών πολλών άλλων Δήμων της Πελοποννήσου…

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, έχουν κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνάντηση με υπουργούς, οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου. Πρόκειται για συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τα μεγάλα έργα της χώρας, στα οποία εντάσσεται και η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Στην πρώτη συνάντηση είχαν παραβρεθεί από την κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
«Φαίνεται ότι τελείωσαν τα ψέματα», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, εκτιμώντας ότι στη συνάντηση της Παρασκευής θα οριστικοποιηθεί εάν η διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου θα γίνεται από τους Δήμους ή από την ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενέργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Νίκας συνέχισε την εκτίμησή του σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, με βελτιωμένους όμως όρους, σε σύγκριση με τους όρους του διαγωνισμού της Περιφέρειας, οι οποίοι συμφωνήθηκαν στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την εταιρία.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι η υπόθεση οδηγείται σε αυτή την εξέλιξη επειδή 13 από τους 26 Δήμους της Πελοποννήσου δεν συνεργάστηκαν προς την κατεύθυνση της διαχείρισης των απορριμμάτων από τους ίδιους Δήμους. Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος είχε προτείνει να προχωρήσει η διαχείριση από τους Δήμους, αρχικά από τους έξι μεγάλους Δήμους της Πελοποννήσου. Επιπλέον άφησε αιχμές για συναδέλφους του δημάρχους, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να κρυβόμαστε συνέχεια, αφήνοντας τον άλλο να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά»
Πάντως κλείνοντας υπογράμμισε ότι το μείζον ζήτημα είναι να κλείσει αυτή η υπόθεση που τόνισε ότι ταλαιπωρεί επί δεκαετίες την περιοχή μας.
Στ.Μ.