Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 01:39

Τον πιάνει ο Δήμος το στόχο του για χορηγίες 175.000 ευρώ για τον τελικό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 350.000 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 
Πολύ κοντά, λένε οι πληροφορίες από το Δήμο Καλαμάτας, είναι η επίτευξη του στόχου για τη συγκέντρωση χορηγιών συνολικού ύψους 175.000 ευρώ, τα οποία θα προστεθούν σε ισόποσο ποσό που διαθέτει ο ίδιος ο Δήμος, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος για την τελική φάση της υποψηφιότητας της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021…

Το θέμα έχει αναλάβει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που έχει κάνει επαφές με υποψήφιους χορηγούς, τους οποίους και φαίνεται ότι έπεισε. Τα ονόματα των χορηγών αυτών θα ανακοινωθούν επίσημα από τον ίδιο το Δήμο.
Σημειώνεται ότι κατά την προκριματική φάση του διαγωνισμού, που είχε προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, οι χορηγίες έφτασαν περίπου τα 80.000 ευρώ (επίσημος απολογισμός δεν έχει γίνει). Σχεδόν το σύνολο του ποσού αυτού καλύφθηκε από την εταιρία ΤΕΜΕΣ της οικογένειας του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino).
Σε ό,τι αφορά την τελική φάση του διαγωνισμού, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 350.000 ευρώ, τα 175.000 θα καλυφθούν από το Δήμο και τα υπόλοιπα από τους χορηγούς.
Τέλος σημειώνεται ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει ζητήσει τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την υπόθεση των χορηγιών της πολιτιστικής πρωτεύουσας, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια επιτροπή μπορεί να διαχειριστεί το θέμα αυτό αποδοτικότερα και διαφανέστερα.
Στ.Μ.