Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 12:45

Απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και περιφρούρηση σε πολυκαταστήματα της Καλαμάτας

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 
Και σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ τα μηνύματα της εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει φέρει στη Βουλή για ψήφιση απόψε ένα νομοσχέδιο που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση και καταδικάζει τους εργαζόμενους σε φτωχοποίηση, τόνισε το ΠΑΜΕ, στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά και για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, την οποία πραγματοποίησε το πρωί στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μέλη του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» της οδού Αρτέμιδος και στο «Jumbo» στο λιμάνι της Καλαμάτας…

Ήταν μια κινητοποίηση με ικανοποιητική συμμετοχή, δεδομένου του κλίματος παραίτησης που επικρατεί στους εργαζόμενους αλλά και της χθεσινής κινητοποίησης στην Αθήνα, στην οποία έλαβαν μέρος μέλη του ΠΑΜΕ και από τη Μεσσηνία.

Περιφρούρηση της απεργίας στο Jumbo
Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου μίλησε το μέλος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Γιάννης Λαγογιάννης. 
Ακολούθησε πορεία στις οδούς Αριστομένους, Βασ. Κωνσταντίνου, Φαρών, Κρήτης, Ψαρών.
Μετά την περιφρούρηση της απεργίας στο «Jumbo» πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου, από την πρόεδρο του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων, Μαρία Βουκελάτου, στο μνημείο των φονευθέντων απεργών λιμενεργατών της Καλαμάτας.
Στ.Μ.