Δευτέρα, 28 Μαϊος 2012 16:00

Ικανοποίηση Πέτρου Μισθού από την περιοδεία του σε εξεταστικά κέντρα της Καλαμάτας

Ν. Κλάδης, Κ. Βασιλόπουλος, Π. Μισθός, Μ. Τσαγκαράκη Ν. Κλάδης, Κ. Βασιλόπουλος, Π. Μισθός, Μ. Τσαγκαράκη

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Πολύ ευχαριστημένος δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Πέτρος Μισθός, από τη λειτουργία των εξεταστικών κέντρων και το μηχανισμό στήριξης των πανελλήνιων εξετάσεων στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία ευρύτερα. Τόνισε ότι έχει διαφυλαχθεί απολύτως το αδιάβλητο, η ακεραιότητα και η αντικειμενικότητα του συστήματος των εξετάσεων. Από την άλλη ωστόσο αναγνώρισε ότι, τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία για υπόθεση διαρροής των θεμάτων σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Καλαμάτας, το υπουργείο Παιδείας ακόμη δεν έχει αποφανθεί σχετικά!

Ο Πέτρος Μισθός επισκέφθηκε το πρωί την Καλαμάτα και περιόδευσε σε εξεταστικά κέντρα, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Επιτροπής Εξετάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μαρία Τσαγκαράκη και τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο.
Από αυτά που είδε, τόνισε ότι έμεινε πολύ ικανοποιημένος και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειές τους.
Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση, για το θέμα που προέκυψε με τη λάθος διατύπωση ερωτήματος στις εξετάσεις της Φυσικής, ο περιφερειακός διευθυντής παραδέχτηκε ότι το υπάρχον σύστημα εξετάσεων είναι εξοντωτικό για τους εξεταζόμενους νέους, τους φορτώνει με άγχος και το μόνο που κάνει είναι να τους οδηγεί σε ένα πτυχίο που πλέον δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην αγορά εργασίας. Η βελτίωση όλου αυτού του συστήματος προβλέπεται μέσα από το Νέο Λύκειο, πρόσθεσε ο κ. Μισθός, ένα πρόγραμμα που θα ξεκινούσε με το νέο σχολικό έτος αλλά πιθανόν θα αναβληθεί λόγω της παρατεταμένης περιόδου ακυβερνησίας.
Για την υπόθεση με την ενδεχόμενη διαρροή των θεμάτων σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Καλαμάτας, ο κ. Μισθός σημείωσε ότι η τότε υπουργός είχε κρίνει επιεική την ποινή που είχε προταθεί, γι’ αυτό παρέπεμψε το θέμα στα κεντρικά όργανα του υπουργείου, τα οποία όμως ακόμη δεν έχουν ασχοληθεί. Ο περιφερειακός διευθυντής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την υπόθεση και «περιμένω με ανυπομονησία την απόφαση».
Στ.Μ.