Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 17:07

Αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών από Ρώσους για εργοστάσιο υδροπλάνων στην Καλαμάτα

ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
Το αν θα είναι καλό για τον τόπο να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα εργοστάσιο κατασκευής υδροπλάνων και αν κάτι τέτοιο αντιστρατεύεται τις προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης, μελετούν οι τοπικοί παράγοντες, μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, ότι Ρώσοι επενδυτές έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό, κοιτάζει πως θα μπορέσει να υλοποηθεί αυτή η πρόταση…

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Ως αίτημα ήρθε προς συζήτηση, και αρκετά προωθημένο μπορώ να πω, για να γίνει στην Καλαμάτα ένα εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων, το οποίο θα έχει μια εντελώς εξωστρεφή ιδιότητα και θα συνδυάζει τεχνολογίες δυτική και ανατολική». Σημείωσε δε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή πρόταση, για την οποία η κυβέρνηση εξετάζει με πιο τρόπο θα υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στο δεδομένο εδώ και αρκετό -όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον των Ρώσων για να επενδύσουν στον τομέα των υποδομών (αέριο, μεταφορές, λιμάνια), αλλά ,όπως είπε, ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και οι επενδύσεις κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, όπως το εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα.
Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν τα νέα φορολογικά μέτρα θα αποτελέσουν εμπόδιο για επενδύσεις, ο υφυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, επιβάλλονται από τους πιστωτές και είναι προσωρινά. «Θα είναι σε ισχύ ως εκείνο το σημείο που απογειώνεται η ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Μάρδας και υπογράμμισε ότι για τους ξένους επιχειρηματίες, που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, όσο η γραφειοκρατία».