Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 15:47

Περισσότερη τεχνολογία φέτος στη ράμπα για τα μπάνια των ατόμων με κινητικές δυσκολίες

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Ξαναρχίζουν τα μπάνια στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ο Δήμος Καλαμάτας την άλλη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, θα εγκαταστήσει στην πλαζ μπροστά από την Ανάσταση, την ηλεκτροκίνητη ράμπα που μεταφέρει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες μέσα στο νερό. Η ράμπα αυτή λειτούργησε πέρσι πρώτη φορά και έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες άτομα να απολαύσουν τη θάλασσα, δικαίωμα που το στερούνταν μέχρι τότε. Φέτος δε η ράμπα θα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονη τεχνολογία, με κάμερα, με θερμόμετρο, με Wi-Fi

Όπως δήλωσε στην Kalamata Journal ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βεργόπουλος, ο σχεδιασμός λέει ότι η ράμπα θα ξεκινήσει φέτος τη λειτουργία της από την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ από την 1η Ιουνίου θα υπάρχουν, εκτός απροόπτου, και ναυαγοσώστες.
Στη ράμπα, συνέχισε ο Δημήτρης Βεργόπουλος, θα υπάρχει φέτος σύστημα τηλεμετρίας, με κάμερα που θα μεταδίδει απευθείας, μέσα από τον ιστότοπο του Δήμου, εικόνα από την πλαζ της Ανάστασης. Θα προβάλλεται ακόμη η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας αλλά και του νερού της θάλασσας. Επιπλέον, θα υπάρχει και Wi-Fi για σύνδεση στο διαδίκτυο.
Σε ό,τι αφορά το αίτημα των ατόμων που χρησιμοποιούν τη ράμπα, την εγκατάσταση δηλαδή «ντουζιέρας» στην περιοχή ώστε να μην μένουν με τα αλάτια της θάλασσας, ο Δημήτρης Βεργόπουλος είπε ότι το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει και ντους, ενώ σημείωσε ότι ρυθμίζεται και το άλλο αίτημα, για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης κοντά στη ράμπα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι στα δέντρα, στο ύψος της ράμπας, θα τοποθετηθεί ξύλινο δάπεδο με παγκάκια, κυρίως για τους λουόμενους με κινητικές δυσκολίες, που θα μπορούν στον ίσκιο είτε να περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στη ράμπα είτε να στεγνώσουν και να χαλαρώσουν μετά το μπάνιο τους.
Στ.Μ.