Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 19:59

Το Καλαμάτα - Κρήτη και στη νέα προκήρυξη για τις άγονες γραμμές με δύο δρομολόγια

Το Καλαμάτα - Κρήτη και στη νέα προκήρυξη για τις άγονες γραμμές με δύο δρομολόγια

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ 
Στις άγονες γραμμές έχει συμπεριλάβει και πάλι το υπουργείο Ναυτιλίας την ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτας-Κυθήρων-Αντικυθήρων-Ρεθύμνου ή Κισσάμου και μάλιστα με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, χειμώνα και καλοκαίρι. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις ναυτιλιακές εταιρίες. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Λασιθιώτικης Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας (ΛΑΝΕ), Χαράλαμπο Σαλβαράκη, με το αίτημα κατά τη φετινή θερινή περίοδο να λειτουργήσει και δεύτερο δρομολόγιο από και προς Κρήτη. Σημειώνεται ότι οι νέες συμβάσεις για τις άγονες γραμμές θα αρχίσουν να ισχύουν από τον ερχόμενο Νοέμβρη…

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του δήμαρχος προς τον Χαράλαμπο Σαλβαράκη, αυτή έχει ως εξής: «Η εταιρεία σας συνδέει την Καλαμάτα με την Κρήτη ακτοπλοϊκώς, δρομολογώντας το σκάφος «Βιτσέντζος Κορνάρος», για το 2016 από τις 20 Ιουνίου μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Η σύνδεση Καλαμάτας -  Κυθήρων - Κισσάμου είναι επωφελής για την περιοχή μας και επιθυμούμε να παγιωθεί και να επεκταθεί χρονικά. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι είναι επωφελής από οικονομικής και τουριστικής πλευράς, καθώς και από πλευράς μεταφορών προϊόντων και για την Κρήτη.
Ως πρώτο βήμα για την παγίωση αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, θεωρούμε τη διενέργεια 2 δρομολογίων εβδομαδιαίως, με πιθανή ημέρα πραγματοποίησης του δευτέρου την Τετάρτη. Είναι σαφές ότι με δύο δρομολόγια η συγκοινωνία πυκνώνει και γίνεται ελκυστικότερη, για επιβάτες χωρίς όχημα, κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων, καθώς και για τη διαμετακόμιση φορτίων με φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως.
Παρακαλούμε να εξετάσει η εταιρεία σας το ενδεχόμενο διενέργειας και δευτέρου δρομολογίου κάθε εβδομάδα, με στόχο να καταστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση Καλαμάτας και Κρήτης ελκυστικότερη και, ως αποτέλεσμα, τακτική και σε ετήσια βάση».
Στ.Μ.