Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 19:26

Στις 10 Ιούνη ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας

ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ 
Από τις 10 Ιούνη μέχρι τις 5 Ιούλη θα μπορούν οι γονείς να υποβάλουν αιτήσεις για την εγγραφή των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη συζήτηση του θέματος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ζήτησε τη μείωση, αν όχι την κατάργηση, των τροφείων, κάτι που τόνισε ότι έχουν κάνει και άλλοι Δήμοι, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απάντησε ότι με τα τροφεία εξασφαλίζονται καλύτερες υπηρεσίες για τα παιδιά, γι’ αυτό και δεν υπάρχει δυνατότητα να μειωθούν…

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την εκπαιδευτική χρονιά που ολοκληρώθηκε γράφτηκαν στους Παιδικούς Σταθμούς περίπου 490 παιδιά, ελάχιστα έμειναν απ’ έξω και το ίδιο θα συμβεί και τη νέα χρονιά.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι το πρόβλημα με τους Παιδικούς Σταθμούς είναι ότι δεν επιτρέπεται να γίνουν διορισμοί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι πιθανό του χρόνου που θα ετοιμαστεί ο καινούργιος Παιδικός Σταθμός στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου να μην μπορέσει να λειτουργήσει ακριβώς επειδή δεν θα έχει προσωπικό.
Σε ό,τι αφορά τα τροφεία ο δήμαρχος ανέφερε ότι με τα διάφορα κριτήρια που έχουν μπει, τελικά πληρώνει το τέλος των 50 ευρώ το μήνα μόνο το 50% των γονιών. Πρόσθεσε ότι γονείς τον είχαν επισκεφθεί τις ημέρες πριν από τις εκλογές του 2010 και του ζήτησαν την κατάργηση των τροφείων όμως τους εξήγησε και τους έπεισε ότι τα χρήματα αυτά διατίθενται προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των Σταθμών.
Στ.Μ.