Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 09:27

“Η Δημόσια Εκπαίδευση στον κόφτη”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Χρήστος Κάτσικας, η Σταυρούλα Τσακανίκα από το Συντονιστικό Νηπιαγωγών και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας Παναγιώτης Κουφαλάκος είναι οι ομιλητές της εκδήλωσης για τη δημόσια εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Διοργάνωση Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας...

“Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο περνάει ο καιρός η καθημερινότητα για όλους τους εργαζόμενους αλλά και η δική μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι ανάγκες μας για μια αξιοπρεπή ζωή, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, για ανθρώπινη δημόσια υγεία και παιδεία, έχουν μπει χρόνια τώρα στον «κόφτη» των μνημονίων. Το μαχαίρι το κρατούν οι κυβερνήσεις, οι «θεσμοί», οι τράπεζες... 
Στον ίδιο «κόφτη» έχει μπει χρόνια τώρα και η δημόσια εκπαίδευση. Τα χτυπήματα που δέχεται είναι απανωτά. Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μας πείσει όλους ότι από το Σεπτέμβρη όλα θα λειτουργούν «ρολόι».
Ξέρουμε πως η «αξιολόγησή» τους κοστολογεί τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας τόσο, όσο να μπορούμε κάποιοι από μας μόλις και μετά βίας να τα βγάζουμε πέρα κι άλλοι να μην μπορούν να καλύπτουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες τους.
Ξέρουμε πως οι αλλαγές που αποφασίστηκαν, δεν γίνονται με κριτήριο τις παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Γίνονται με το ένα και μοναδικό κριτήριο των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση. Γιατί το πρώτο θύμα αν δεν βγαίνουν τα νούμερα είναι οι δημόσιες δαπάνες.
Τις μέρες αυτές έχουν ειπωθεί πολλά για τις αλλαγές που θα γίνουν στα δημόσια σχολεία. Σας καλούμε να τις συζητήσουμε στην ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου μας” σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.