Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 18:09

Ο Ηλίας Μπάκας με τον ομογενή γιατρό ανιψιό του στον Μαραθώνιο της Οττάβας Καναδά

Ο Ηλίας Μπάκας (δεξιά) με τον Παναγιώτη Αλοίμονο (αριστερά) και τον θείο τους Ο Ηλίας Μπάκας (δεξιά) με τον Παναγιώτη Αλοίμονο (αριστερά) και τον θείο τους

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 
Έχει τρέξει σε 15 Μαραθώνιους, όμως ο χθεσινός του αγώνας, στη Οττάβα του Καναδά, ήταν από τις καλύτερες μαραθώνιες εμπειρίες του. Ο λόγος για τον Καλαματιανό, Ηλία Μπάκα, που πήγε στο Μόντρεαλ του Καναδά να δει συγγενείς του αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να «πεταχτεί» και μέχρι την Οττάβα, για να λάβει μέρος στον Μαραθώνιο, μαζί μάλιστα με έναν ακόμη Μεσσήνιο, τον ομογενή ανιψιό του, Παναγιώτη Αλοίμονο, από το Ντέιτον του Οχάιο, ο οποίος είναι γιατρός στο Νάνσφιλντ του Κεντάκι…

Ο Ηλίας Μπάκας, μέλος οικογένειας σπουδαίων δρομέων, με δηλώσεις του στην Kalamata Journal σημείωσε ότι ο αγώνας στην Οττάβα ήταν πολύ δύσκολος, λόγω της υψηλής υγρασίας, που έφτασε το 80% και της υψηλής θερμοκρασίας, που ανέβηκε στους 27 βαθμούς. Ταυτόχρονα όμως σημείωσε ότι ήταν πολύ όμορφος, διότι η διαδρομή ήταν μέσα στο πράσινο, σε καταπράσινες γειτονιές, στη φύση, σε ποτάμια. Επιπλέον δε εξέφρασε τις άριστες εντυπώσεις του για την οργάνωση του Μαραθώνιου και ιδιαίτερα για τους εθελοντές και τους κατοίκους της περιοχής, που προσέφεραν στους δρομείς ό,τι χρειάζονταν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη δοκιμασία. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι στις γειτονιές της Οττάβα οι κάτοικοι είχαν γυρίσει προς το δρόμο τα συστήματα τεχνητής βροχής για το πότισμα των κήπων τους, ώστε να δροσίζονται οι δρομείς.
Ο Ηλίας Μπάκας έπιασε χρόνο 3:57:48 και ήρθε 22ος στην κατηγορία των ανδρών ηλικίας από 35 έως 39 χρόνων. Συνολικά στον Μαραθώνιο έτρεξαν 5.284 άτομα. Ο Παναγιώτης Αλοίμονος έπιασε χρόνο 4:04:05.
Ο Καλαματιανός δρομέας έχει τρέξει τρεις φορές στην κλασική διαδρομή του Μαραθώνιου, 11 φορές σε Μαραθώνιους στο εξωτερικό και μία φορά σε ορεινό Μαραθώνιο στον Όλυμπο.
Είναι αθλητής του «Κούρου» Αίγινας.
Στ.Μ.
 
-

-