Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 21:57

Και δημοτικοί σύμβουλοι στα ταξίδια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Και δημοτικοί σύμβουλοι στα ταξίδια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, θα συμμετέχουν στο εξής σε ταξίδια που κάνουν τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021. Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή της Χρύσας Λιάππα στο ταξίδι που θα γίνει στην πόλη Σίμπιου, τον Ιούνιο. Στο Σίμπιου θα πάνε ο επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Πολύδωρος Καρυοφύλλης…

Όπως ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις σε επόμενα ταξίδια θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Θανάσης Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μπασακίδης και η Αναστασία Μπελογιάννη, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι τρεις.
Τη διαφωνία του εξέφρασε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, που ζήτησε στα ταξίδια αυτά να συμμετέχουν μόνιμα στελέχη της Φάρις, ώστε να αποκτήσουν απαραίτητη γνώση και εμπειρία για τις διοργανώσεις της κοινωφελούς επιχείρησης.
Στο Σίμπιου, που είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα από τη Ρουμανία, επίσης για το 2021, θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για το θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας και η Καλαμάτα έχει προσκληθεί από τους διοργανωτές  -που θα καλύψουν και μέρος των εξόδων- ως υποψήφια πόλη της Ελλάδας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Το πρόγραμμα των ταξιδιών για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει επίσης ταξίδι του Πολύδωρου Καρυοφύλλη στη Γενεύη και τη Ζυρίχη της Ελβετίας, επίσης για τις αρχές Ιούνη. Εκεί θα γίνουν εκδηλώσεις για την πολιτιστική προώθηση της Ελβετίας στο εξωτερικό και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας θα έχει επαφές σχετικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας.
Τέλος, πάλι στις αρχές Ιουνίου, ο Έκτωρ Τσατσούλης με το στέλεχος του Γραφείου Υποψηφιότητας, Γεωργία Γιαννακέα, θα μεταβούν στη Γερμανική πόλη Regensburg, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για τον πολιτισμό.
Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος για τα παραπάνω ταξίδια είναι μικρότερο των 3.000 ευρώ, για το λόγο ότι πολλά από τα έξοδα καλύπτονται από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων.
Στ.Μ.