Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 19:59

Δημοτικό συσσίτιο μόνο τις καθημερινές…

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ 
Για πολλοστή φορά σήμερα παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους προς τη δημοτική αρχή, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για το γεγονός ότι δεν έχει μεριμνήσει ώστε να παρέχεται συσσίτιο στους δικαιούχους και τα Σαββατοκύριακα. «Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους ανθρώπους αυτούς να βάζουν λουκέτο στα στομάχια τους κάθε Σαββατοκύριακο», επανέλαβε ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας. Αφορμή για τη συζήτηση έδωσε η προσφορά της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας για την παροχή συσσιτίου στους δικαιούχους ένα Σάββατο κάθε μήνα μέχρι το τέλος του 2016…

Ο Θεόδωρος Μπρεδήμας επέκρινε την αρμόδια δημοτική σύμβουλο για το δημοτικό συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο, Αναστασία Μπελογιάννη, σημειώνοντας ότι η ίδια είχε δεσμευτεί στο παρελθόν ότι θα έβρισκε τη λύση ώστε να παρέχεται συσσίτιο στους δικαιούχους και τα Σαββατοκύριακα.
Η δημοτική σύμβουλος απάντησε ότι δεν είναι αρμόδια αλλά απλά εθελόντρια, εξήγησε ωστόσο ότι ο λόγος που δεν παρέχεται συσσίτιο τα σαββατοκύριακα είναι η έλλειψη προσωπικού. Πρόσθεσε δε ότι η ίδια, με προσωπικό κόστος και «επιστρατεύοντας» δικούς της ανθρώπους, φροντίζει ώστε να φτάνει το συσσίτιο στους δικαιούχους τις ημέρες των εθνικών αργιών.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, σημείωσε από την πλευρά του ότι η δημοτική αρχή οφείλει να συζητήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την απρόσκοπτη παροχή του συσσιτίου στους δικαιούχους. Πρόσθεσε επίσης ότι οι δικαιούχοι του συσσιτίου πρέπει να ενταχθούν σε μια διαδικασία εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν, ώστε το συσσίτιο να μην έχει χαρακτήρα φιλανθρωπίας αλλά να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δράσης αλληλοϋποστήριξης.
Στ.Μ.