Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 15:30

Ένας πλωτός πύργος στο λιμάνι της Καλαμάτας που χωράει 5.000 αυτοκίνητα!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 
Το τεράστιο πλωτό μπλε και πράσινο παραλληλόγραμμο που έχει δέσει από χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας είναι καράβι τύπου vehicles carrier, «αυτοκινητάδικο» δηλαδή, το οποίο έχει έξι πατώματα και μπορεί να μεταφέρει συνολικά 5.000 αυτοκίνητα! Το καράβι θα μείνει πολύ καιρό στη ράδα του λιμανιού, ενώ στο λιμάνι θα μείνει ακόμη περίπου δύο ημέρες, προκειμένου να προμηθευτεί νερό, τροφοεφόδια και ό,τι άλλο χρειάζεται…

Όπως δήλωσε στην Kalamata Journal ο ναυτιλιακός πράκτορας Ανδρέας Ζερβάκης, είναι ίσως η πρώτη φορά που έχει μπει στο λιμάνι παρόμοιο βαπόρι με τέτοιο μεγάλο όγκο.
Ο ναυτιλιακός πράκτορας σημείωσε ότι το καράβι θα μείνει στη ράδα του λιμανιού μέχρι να ξαναπάρει δουλειά για τη μεταφορά αυτοκινήτων.
Το όνομά του είναι Lapis Arrow, έχει σημαία από τις Μπαχάμες, χτίστηκε το 2006, το μήκος του είναι 176 μέτρα και το πλάτος του 31,3 μέτρα.
Το να μπει και να βγει από το λιμάνι ένα τέτοιο πλοίο δεν είναι και από τις ευκολότερες διαδικασίες. Χρειάζεται ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ικανότατο καπετάνιο και πιλότο και βοηθήματα τα οποία διαθέτει το πλοίο.
Στ.Μ