Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Πάνο Καμένο και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα μετέφερε κατηγορηματική δήλωση του ότι το στρατόπεδο δεν θα κλείσει και ότι το 9ο Σύνταγμα Πεζικού θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε ως τώρα.
Από την πλευρά του όμως ο Πάνος Καμένος στις επίσημες δηλώσεις του επιμένει να μιλάει γενικά για συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού και χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς σημαίνει η δήλωσή που έκανε την Παρασκευή, ότι «το ποσοστό στελέχωσης του (στρατοπέδου της Καλαμάτας) θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό».
Η σημερινή δήλωση του Πάνου Καμένου έχει ως εξής: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το θέμα που προέκυψε από δημοσιεύματα στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και παραπληροφόρησης τις οποίες δυστυχώς επαναλαμβάνει και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας με επίσημο έγγραφό του.
Όπως ενημερώθηκαν και οι Βουλευτές του νομού που επικοινώνησαν με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ισχύουν οι δηλώσεις του που έγιναν ήδη από τον Μάρτιο του 2015 για την Πτέρυγα Αεροπορικής Εκπαίδευσης 120 ΠΕΑ που εξελίσσεται σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.
Ουδέποτε υπήρξε θέμα κλεισίματος του στρατοπέδου όπως ανακοίνωσε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και έγινε αναπαραγωγή στον τοπικό τύπο. Ισχύει όμως η δήλωση ότι δεν μπορεί η πληρότητα του στρατοπέδου να αγγίζει το 400% όταν οι ακριτικές μονάδες είναι υποστελεχωμένες.
Εδόθη δε εντολή να ερευνηθούν τα "αιτήματα" που υπεβλήθησαν στο παρελθόν από αρχές και παράγοντες για εξυπηρέτηση ρουσφετιών. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ρουσφέτια τελείωσαν. Όλοι οι Έλληνες πολίτες υπηρετούν ισότιμα».
Ο δήμαρχος στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σημείωσε ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας «δεν πρόκειται να κλείσει, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ή μεταναστών, δεν πρόκειται να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ».
Ο κ. Νίκας σημείωσε για το 9ο Σύνταγμα Πεζικού ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο αριθμό νεοσυλλέκτων και πως μειώσεις θα γίνουν μόνο στο Λόχο Διοικήσεως, ώστε να υπηρετούν σε αυτό μόνο όσο προσωπικό χρειάζεται.
Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε ότι «δεν θέλω καμία εμπλοκή σε κομματικές συγκρούσεις, διενέξεις και όλα τα σχετικά. Αυτά είναι άλλων δουλειά. Δική μου δουλειά είναι να υπηρετώ το συμφέρον της πόλης, συνεργαζόμενος με όλους».
Στ.Μ.