Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 00:05

Νίκας στη "φωλιά" της Ν.Δ.: "Η κυβέρνηση στηρίζεται σε σταθερές βάσεις"!

Νίκας στη "φωλιά" της Ν.Δ.: "Η κυβέρνηση στηρίζεται σε σταθερές βάσεις"!

ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 
Το «καμπανάκι»  έκρουσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας με κύριο εισηγητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη. Ο δήμαρχος Καλαμάτας έκανε μια τοποθέτηση εκτός της γραμμής που λέει ότι η κυβέρνηση καταρρέει και θα αναγκαστεί να κάνει σύντομα εκλογές, καθώς υποστήριξε ότι στηρίζεται σε σταθερές βάσεις και ότι θα τραβήξει με το μέρος της ολόκληρη σχεδόν την κεντροαριστερά. Κάλεσε λοιπόν το κόμμα του να διαμορφώσει τη δική του ατζέντα, με έμφαση στα εθνικά θέματα, στην ασφάλεια και στη μείωση του κράτους, ενώ σχολίασε και πάλι ότι η Ν.Δ. είναι ένα καταχρεωμένο κόμμα που οφείλει 230 εκατ. ευρώ…

«Εγώ αγαπητοί ομοϊδεάτες αισθάνομαι ότι ζω μέρες του 1981», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ξεκινώντας την τοποθέτησή του κατά την ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της Ν.Δ., που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». Συνέχισε τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση στηρίζεται σε σταθερές βάσεις, ό,τι και να λέγεται» και πως με ταχύτητα συγκλίνει με το κέντρο, γίνεται ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα τραβήξει προς το μέρος του ολόκληρη σχεδόν την κεντροαριστερά.
Επιπλέον ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη διεθνή στήριξη, καθώς «οτιδήποτε της ζητείται το υπογράφει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε τα σχετικά «θετικότατα» σχόλια που γίνονται στο εξωτερικό, όπως του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.
«Το δικό μας καθήκον», ανέφερε στη συνέχεια ο δήμαρχος Καλαμάτας, είναι να διαμορφώσει η Νέα Δημοκρατία μια νέα πρόταση, τη δική της ατζέντα, με κομβικά σημεία τα εθνικά θέματα (αναφέρθηκε σε ζητήματα με την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια), την ασφάλεια-εγκληματικότητα (μίλησε για αστικές συγκοινωνίες που έχουν διακοπεί λόγω επικινδυνότητας, για την κλοπή προτομών, για τα Εξάρχεια, για το προσφυγικό) και την οικονομία, τονίζοντας σχετικά ότι επιβάλλεται να εφαρμοστεί μια φιλελεύθερη πολιτική, με αξιοκρατία και με μείωση του δημόσιου τομέα.
Σε ό,τι αφορά το κόμμα ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «πρέπει να αλλάξουμε», σχολιάζοντας αρνητικά ότι η Ν.Δ. είναι καταχρεωμένη.
Πάντως ο Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι σε όσα αναφέρθηκε πιστεύει ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μίλησε επαινετικά και με θαυμασμό και για τον Κωστή Χατζηδάκη.
Στον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, απάντησε εμμέσως ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, υπογραμμίζοντας από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι πρώτη φορά μια κυβέρνηση χάνει τόσο γρήγορα τόσο μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της. Επίσης ο πολιτευτής τόνισε ότι στην ουσία οι ξένοι παράγοντες δεν λένε καλά λόγια για την κυβέρνηση αλλά έχουν ρίξει τους τόνους ενόψει του δημοψηφίσματος στην Αγγλία για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπροσθέτως σχολίασε ότι δυστυχώς κάποια από τα στελέχη της Ν.Δ. δεν πιστεύουν πολύ στην ιδεολογία τους και ακόμη «τσιμπάνε» από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τέλος ο Μίλτος Χρυσομάλλης ανέφερε ότι εξαιτίας της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα και οι Έλληνες έχασαν 70 δισ. ευρώ σε ενάμισι χρόνο και σχολίασε ότι ακούει κάποιους να μιλούν για συναίνεση προς το ΣΥΡΙΖΑ όμως «σε τι δώσουμε συναίνεση; Να γίνουμε συνένοχοι;».
Στ.Μ.