Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 13:36

Να μπει "πεζοφάναρο" στη Ναυαρίνου, στο στένεμα της Ανάστασης

Να μπει "πεζοφάναρο" στη Ναυαρίνου, στο στένεμα της Ανάστασης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Την αναγκαιότητα τοποθέτησης «πεζοφάναρου» στη Ναυαρίνου, στο στένεμα της Ανάστασης, όπου αφενός έχει αυξηθεί η επικινδυνότητα πρόκλησης ατυχήματος μετά τη μείωση του πλάτους του δρόμου και την ανύψωση της επιφάνειας του δρόμου και αφετέρου κυκλοφορούν πεζοί με κινητικά προβλήματα, δεδομένου ότι στην πλαζ λειτουργεί η ράμπα για τη μεταφορά τους στη θάλασσα, τόνισε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος…

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα θέματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, Δημήτρης Βεργόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης, αναγνώρισαν ότι πρόκειται για μια πρόταση που πρέπει να εξεταστεί.
Ειδικότερα, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος είπε ότι είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν φανάρια είτε με κουμπί με το οποίο θα ανάβει το κόκκινο και θα διακόπτεται η κίνηση των οχημάτων είτε με πορτοκαλί χρώμα που θα αναβοσβήνει.
Πάντως, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής σημείωσαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει διάβαση πεζών, ενώ τόνισαν και πως το όριο ταχύτητας είναι τα 30 χιλιόμετρα.
Κατά τα άλλα, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να δημιουργηθούν δύο θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρίες, πίσω από την εκκλησία της Ανάστασης, που θα συμπληρώσουν τις άλλες δύο θέσεις που βρίσκονται επί της Ναυαρίνου. Οι θέσεις αυτές χρειάζονται προκειμένου να σταθμεύουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα και να πάνε για μπάνιο στην παραλία, στη ράμπα κάτω από την Ανάσταση.
Στ.Μ.