Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 02:59

"Τα ρουσφέτια και τα ψηφαλάκια έθεσαν σε κίνδυνο το στρατόπεδο της Καλαμάτας"

ΔΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ 
Δηκτικός ήταν χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που σε υψηλούς τόνους κατήγγειλε όσους έκαναν πολιτικό παιχνίδι με το στρατόπεδο της πόλης, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, αν και όλοι αντιλήφθηκαν  σε ποιον ή ποιους απευθυνόταν… Ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι πράγματι το στρατόπεδο κινδύνεψε τις προηγούμενες ημέρες από τα ρουσφέτια και τα ψηφαλάκια που κυνηγούσαν ορισμένοι, σχολιάζοντας μάλιστα ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πατριωτική. Τόνισε ότι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμένος, του παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι στο Λόχο Διοικήσεως του στρατοπέδου υπηρετούσαν 180 με 200 άτομα ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν 40!...

«Λέμε πολλά, λέμε για πατριωτισμό, λέμε για την ιστορία μας, λέμε για τους προγόνους μας αλλά είναι βέβαιο ότι δεν σεβαστήκαμε το στρατόπεδο όσο έπρεπε. Δώσαμε δικαιώματα, δώσαμε ερείσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι ήταν δικαιολογημένη η στάση του υπουργού, Πάνου Καμένου, το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με το στρατόπεδο. Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι δεν μπορεί στο Λόχο Διοικήσεως του στρατοπέδου της Καλαμάτας να υπηρετούν, αντί για 40, 180 και 200 άτομα, «που θέλουν να βλέπουν τη μαμά τους», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, όταν στην παραμεθόριο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι σε αυτή την κατάσταση οδήγησαν τα ρουσφέτια και το κυνήγι των ψήφων κάποιων που βάζουν πρώτα απ’ όλα το πολιτικό τους όφελος.
Πάντως ο Παναγιώτης Νίκας, αν και είπε ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας δεν μπορεί να καταργηθεί, ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει ότι έχει κλείσει το θέμα. Αντίθετα, συνέχισε, αυτό που ξέρει είναι ότι ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί γιατί η χώρα δεν έχει να πληρώσει όλες τις δαπάνες του δημοσίου. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι για ζητήματα που θα προκύψουν, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και όχι φωνές, που όπως ανέφερε είναι εύκολες και συνήθως αποσκοπούν στο να παρασυρθούν άνθρωποι από άλλους που κινούνται από προσωπικό όφελος.
Ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε που δεν συγκλήθηκε επειγόντως το Σώμα, όπως είχε αιτηθεί. Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβουλίου γιατί «δεν ήθελα να ρίξω λάδι σε μια φωτιά που απειλούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα».
Για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε ότι τέτοια θέματα δεν υπάρχει λόγος να συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς πρόκειται για ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και του αρμόδιου υπουργείου.
Στ.Μ.