Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 17:28

Βαρβαρότητα: Ο Δήμος πληρώνει 24% ΦΠΑ και για τα σάντουιτς των υποσιτιζόμενων μαθητών…

Βαρβαρότητα: Ο Δήμος πληρώνει 24% ΦΠΑ και για τα σάντουιτς των υποσιτιζόμενων μαθητών…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αυτό και αν είναι τρέλα και βαρβαρότητα… Ο Δήμος Καλαμάτας, που αν και άργησε να παραδεχτεί ότι υπάρχουν μαθητές που πεινάνε πραγματικά, για τα 500 σάντουιτς που τους προσφέρει με δική του επιβάρυνση, πληρώνει στο κράτος ΦΠΑ 24%. Τι άλλο παράδειγμα χρειάζεται να επικαλεστεί κανείς για τη βαρβαρότητα αυτού του κράτους απέναντι στους πιο αδύναμους ανθρώπους, τους μικρούς μαθητές που πεινάνε;…

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας εγκρίθηκε, ομόφωνα, η διενέργεια της προμήθειας σάντουιτς που θα προσφέρονται καθημερινά, από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, σε 500 μαθητές της Καλαμάτας, οι οικογένειες των οποίων βρίσκονται σε τόσο άσχημη οικονομική κατάσταση ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα.
Κατά τη συζήτηση του θέματος ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ακόμη και για τέτοιες δαπάνες το κράτος επιβάλλει ΦΠΑ. Τόνισε ότι τέτοιοι φόροι ουσιαστικά εμποδίζουν την λήψη μέτρων κοινωνικής πολιτικής από φορείς όπως οι Δήμοι.
Σημειώνεται ότι το κόστος των 500 σάντουιτς την ημέρα για το διάστημα από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι το τέλος του 2017 έχει υπολογιστεί στα 87.150 ευρώ,  συν το ΦΠΑ που ανέρχεται σε περισσότερα από 20.000 ευρώ!
Στ.Μ.