Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 17:46

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι λογιστές της Μεσσηνίας

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΗ 
Να παραταθεί μέχρι τις 31 Ιούλη η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ζητάει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Μεσσηνίας από τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων Γ. Πιτσιλή και τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη και Γ. Χουλιαράκη. Ο Σύλλογος τονίζει ότι ο χρόνος για την ετοιμασία και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων δεν είναι επαρκής…

Ειδικότερα σε επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος και Ευάγγελος Γαϊτανάρος αντίστοιχα, σημειώνονται τα εξής: «Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι να υπάρχει επαρκής χρόνος για την εκπλήρωση των λογιστικών και φορολογικών μας υποχρεώσεων για να μην μπαίνουμε μόνιμα στη ψυχοφθόρα διαδικασία αναμονής παρατάσεων, αλλά και για τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών. Έτσι, ως προς την εμπρόθεσμη σύνταξη και ηλεκτρονική αποστολή φορολογικών δηλώσεων απαιτείται τουλάχιστον 5 μήνες το σύστημα taxis και οι λοιπές «πύλες» ( ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ κτλ.) σε πλήρη λειτουργία και παράταση για τις μέρες που «κολλάει» το σύστημα. Η εκάστοτε πλατφόρμα να είναι ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Προς αυτήν την κατεύθυνση καλούμε το υπουργείο οικονομικών να παρατείνει τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των Φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων του Φορολογικού έτους 2015 τουλάχιστον έως τη 31η Ιουλίου».