Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 15:33

Ένα βήμα ακόμη για την επέκταση-αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ένα βήμα ακόμη για την επέκταση-αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 
Ένα ακόμη βήμα, μετά την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, έγινε σήμερα για την επέκταση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, μέσω της προσθήκης ορόφου χιλίων τετραγωνικών στο ισόγειο κτίριο της Ψυχιατρικής Κλινικής. Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ο προϋπολογισμός των έργων που προβλέπει η μελέτη ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.900.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι είχαν συνεργασία για το θέμα αυτό ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ενώ σχετικές επαφές έχουν προηγηθεί με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο…

Σήμερα εγκρίθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πέτρο Γιαννουλάτο, η μελέτη εφαρμογής το έργου «Προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτίριο του Γ.Ν. Μεσσηνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας».
Όπως σημειώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου, «πρόκειται για το μεγάλο έργο  της προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική και την αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών συνολικού προϋπολογισμού  2.900.000 ευρώ.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Με την έγκριση της μελέτης εφαρμογής από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιείται  ένα μεγάλο και  ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου οράματος. Το επόμενα βήματα μας στοχεύουν στην έκδοση των σχετικών αδειοδοτήσεων και φυσικά στην διασφάλιση της χρηματοδότησης για την δημοπράτηση του έργου. Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψιν την σημαντικότητα αυτής της προσθήκης ορόφου, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση και θα στεγάσει την λειτουργία της ουρολογικής κλινικής και ενός νευροχειρουργικού και αγγειοχειρουργικού τμήματος που σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε. 
Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, που θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του μεγάλου μας στρατηγικού στόχου, της εδραίωσης του δηλαδή ως Νοσηλευτικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών ικανού να ασκήσει έναν ευρύτερο, σε περιφερειακό επίπεδο, ρόλο.
Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά από την καρδιά μου,  τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και την οικογένειά του, διότι η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης που σήμερα εγκρίθηκαν αποτελούν δωρεά του, προκειμένου να ωριμάσει το συγκεκριμένο έργο».
Στ.Μ.