Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 22:31

Όχι στη "μοδάτη" και ύπουλη άποψη της ψυχαγωγικής χρήσης των ναρκωτικών

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΣΟΦΙΑΝΟ 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί -και τα άλλα κόμματα της Βουλής αποδέχονται- μια πολιτική συμβιβασμού με τα ναρκωτικά, διαχωρισμού τους σε μαλακά και σκληρά, νομιμοποίησης της χρήσης για ψυχαγωγικούς λόγους. Αυτό τόνισε ο Νίκος Σοφιανός στην εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, προσθέτοντας ότι η πολιτική αυτή παρουσιάζεται σαν «μοδάτη», ακόμη και σαν «αριστερή», ωστόσο τόνισε ότι είναι ύπουλη και οι νέοι, οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία, δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΚΕ μίλησε στην εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας…

Νωρίτερα ο Νίκος Σοφιανός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, στην Σπερχογεία. Υπογράμμισε σχετικά ότι οι δομές αυτές πρέπει να στηριχθούν, πρέπει να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των προγραμμάτων στα οποία βοηθιούνται οι άνθρωποι προκειμένου να απεξαρτηθούν.
Κατά την ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού και της «εκμεταλλευτικής κοινωνίας» δεν γίνεται να επιλυθεί το πρόβλημα των ναρκωτικών. Όπως σημείωσε, ο λόγος είναι ότι ο καπιταλισμός γεννάει τις συνθήκες μέσα από τις οποίες εξαπλώνεται το πολυπαραγοντικό αυτό πρόβλημα. Ωστόσο το κεντρικό στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ακόμη και μέσα σε αυτή την «εκμεταλλευτική κοινωνία» επιβάλλεται και αξίζει να δοθεί ο αγώνας για τη ζωή, ο αγώνας για τη διάσωση των ναρκομανών, ο αγώνας ενάντια στην εξάρτηση.
Έτσι λοιπόν κάλεσε να ενταθεί η δράση και να ενισχυθεί το μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά, απέναντι στο συμβιβασμό και την πρόταση που εμφανίζεται σαν «μοδάτη, αριστερή, προοδευτική» και η οποία έχει «ευρωενωσίτικη» αφετηρία, για τη ψυχαγωγική χρήση των ναρκωτικών, για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών ώστε να ελέγχεται η παρανομία. Σχετικά ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε στο περσινό φεστιβάλ κάνναβης, που έγινε στο Σύνταγμα και στο οποίο είπε ότι συμμετείχαν τόσο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το τμήμα δικαιωμάτων του ίδιου κόμματος. Αναφέρθηκε επίσης σε θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για τη νομιμοποίηση καλλιέργειας κάνναβης για προσωπική χρήση.
Αυτές οι θέσεις είναι ύπουλες, είναι εχθρικές, οδηγούν στο συμβιβασμό με τα ναρκωτικά αντί στην πάλη για την κατάργησή τους, είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ..
Τον Νίκο Σοφιανό προλόγισε ο Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ενώ μετά την τοποθέτησή του απάντησε σε ερωτήσεις. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, κυρίως πολιτιστικών και αθλητικών, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Κουτσούλης.
Στ.Μ.