Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 14:22

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για την υπόθεση Μαρινόπουλος

«ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ» 
Ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης για την εύρεση βιώσιμης λύσης εξυγίανσης της εταιρίας Μαρινόπουλος, με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους, ζητάει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας, Σωτήρης Τσώνης και Γιώργος Κανέλης αντίστοιχα, σημειώνουν ότι κυρίαρχο ζήτημα είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων, οι οποίοι δεν θα επιτραπεί να γίνουν θύματα επιχειρηματικών παιχνιδιών…

Ειδικότερα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σημειώνει: «Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις  στην εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΙΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» σε πλήρη συνεργασία με την ΓΣΕΕ την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αλλά και γενικότερα το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας είμαστε σε επιφυλακή για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας και του επιδόματος αδείας.
Η παρέμβαση  της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ουσιαστική για την διασφάλιση όλων αυτών των δικαιωμάτων.
Σε μια προσπάθεια εύρεση βιωσιμότητας λύσης εξυγίανσης της εταιρείας , σε ένα σχέδιο διάσωσης στο οποίο θα πρέπει  να υπάρχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταρρεύσει η επιχείρηση γιατί το τσουναμι που θα προκύψει από την πτώση δεν θα είναι διαχειρισιμο και οι περιπέτειες θα είναι μεγάλες.
Η επιχείρηση αυτή τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξελίχτηκε σε μια βόμβα κόκκινων δανείων και χρεών και η ενδεχόμενη κατάρρευση της θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για τους 13.000 εργαζόμενους που είναι ένα τρομαχτικό μέγεθος.
Επιπλέον περίπου 1500 μικρές και μεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους έχουν σαν βασικό πελάτη τους την αλυσίδα αυτή με την πλειοψηφία τους να βρίσκεται στην επαρχία. Πολλές απ΄αυτές θα οδηγηθούν σε λουκέτο.
Το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα θα είναι τεράστιο σε περίπτωση που δεν θα βρεθεί λύση.
Η λίστα των ανέργων θα αυξηθεί δραματικά σε μια συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη για την οικονομία της χώρας.
Οι τράπεζες είναι  οι μόνες που έχουν σημαντικές εξασφαλίσεις και ακόμη και στο καλό σενάριο που η εταιρεία κρατηθεί στη ζωή και ενταχθεί σε βιώσιμο σχέδιο εξυγίανσης δεν είναι αυτές που θα πονέσουν αν κουρευτεί μέρος των δανείων τους.
Κυρίαρχο για  εμάς ζήτημα είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν θύματα επιχειρηματικών παιχνιδιών».