Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 17:26

Εισήγηση για την πιθανή ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ ζήτησε ο δήμαρχος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Εισήγηση με προτάσεις για το καθεστώς λειτουργίας των πάρκινγκ του Νέδοντα, ανάμεσά τους και για τη λειτουργία του από ιδιώτη, έχει ζητήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή όπου ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, τόνισε ότι τα προβλήματα στα πάρκινγκ οφείλονται στην αναποτελεσματικότητα της εταιρίας που εγκατέστησε τα μηχανήματα αυτόματης εισόδου, εξόδου και πληρωμής, αλλά και σε μια μερίδα του κόσμου που δεν δείχνει καμία διάθεση προσαρμογής στον τρόπο λειτουργίας αυτού του αυτόματου συστήματος…

Το θέμα έβαλε για συζήτηση ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ο οποίος τόνισε ότι τα πάρκινγκ του Νέδοντα δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν αλλά να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς, με τη συνέχιση της λειτουργίας τους από το Δήμο και με ξυστή κάρτα.
Ο Δημήτρης Μπούχαλης σημείωσε ότι και η ίδια η εταιρία που προμήθευσε και εγκατέστησε τα μηχανήματα αυτόματης εισόδου, εξόδου και πληρωμής αναγνωρίζει ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και πως πιθανότατα η συνεργασία της με το Δήμο θα λυθεί κοινή συναινέση.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα εξυπηρέτησης των οδηγών ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι πράγματι το σύστημα δεν λειτουργεί πάντα σωστά, πρόσθεσε όμως προβλήματα δημιουργούνται και από τη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών που εκείνο που θα ήθελαν είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος να τους ανοίγει την είσοδο και την έξοδο και ένας άνθρωπος να τους δίνει το εισιτήριο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι τέτοια η έλλειψη συνεργασίας από κάποιους ώστε έχει βρεθεί μπλοκαρισμένο το μηχάνημα της μπάρας εξόδου επειδή κάποιοι ρίχνουν σε αυτό κέρμα αντί για τη σχετική απόδειξη!
Επιπλέον ο Δημήτρης Μπούχαλης σημείωσε ότι είναι σχεδόν ασύμφορη πλέον η λειτουργία του πάρκινγκ από το Δήμο, καθώς τα μισά από τα έσοδα πρέπει να αποδίδονται στο κράτος ως φόροι και ΦΠΑ. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι τα πάρκιγνκ για το Δήμο δεν είναι πηγή εσόδων αλλά ένας τρόπος ώστε αφενός να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες για να κινηθούν τα καταστήματα του κέντρου ή να επισκεφθούν τους γιατρούς και αφετέρου να γίνονται έργα για τους δημότες με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από αυτούς τους χώρους στάθμευσης.
Στ.Μ.