Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 19:59

Όχι στην απλή αναλογική από το δήμαρχο Καλαμάτας

Όχι στην απλή αναλογική από το δήμαρχο Καλαμάτας

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
Την αντίθεσή του με το σύστημα της απλής αναλογικής, τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διατύπωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας ότι αυτό το σύστημα δεν διασφαλίζει ότι θα υπάρχουν ούτε σταθερές κυβερνήσεις ούτε δημοτικές αρχές με σταθερές βάσεις. Υποστήριξε επίσης ότι όσοι υποστηρίζουν την απλή αναλογική το κάνουν από ιδιοτέλεια και όχι από ευαισθησία. Υπογράμμισε πάντως ότι ο ίδιος, με το ποσοστό που πήρε στις εκλογές, θα έβγαινε και με την απλή αναλογική…

«Έχω την άποψη ότι πρέπει να υπάρχουν σταθερές κυβερνήσεις και αυτοδιοικητικές αρχές οι οποίες να στηρίζονται σε σταθερές βάσεις. Διότι διαφορετικά, εάν πάμε σε ένα κατακερματισμό, θα υπάρχει ο πολιτικός εκβιασμός. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Και για να φτιάχνονται πλειοψηφίες θα έχουν το δικαίωμα και οι μικρότερες των μειοψηφιών που μετέχουν στα διάφορα πλειοψηφικά σχήματα να εκβιάζουν και να επιβάλουν τις απόψεις τους για να επιβιώσουν», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, σημειώνοντας μάλιστα ότι «τα εφάρμοσε η Ιταλία κάποια χρόνια και ήταν σε κατάσταση διάλυσης και τα πήρε πίσω. Υπάρχουν παραδείγματα γι’ αυτό».
Ο Παναγιώτης Νίκας είπε ακόμη ότι «ας αφήσουμε τις ηθικολογίες. Η πολιτική είναι σύγκρουση και επιβίωση. Και όσοι τα προτείνουν όλα αυτά και μάχονται για όλα αυτά, από ιδιοτέλεια τα προτείνουν και όχι από ευαισθησία. Και ο Δήμος πρέπει να κυβερνηθεί και ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί. Και βεβαίως να εκφράζεται σε αυτά τα πλαίσια όσο πιο αξιόπιστα γίνεται η λαϊκή βούληση».
Στ.Μ.