Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 12:42

Σε 24ωρη ετοιμότητα για να σώζει ζωές το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής

Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Γιώργος Μπέζος, Γιώργος Κουδούνης και γιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Γιώργος Μπέζος, Γιώργος Κουδούνης και γιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής

ΝΕΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΟΥΣ 
Όλο το 24ωρο, κάθε μέρα, θα μπορεί να σώζει ανθρώπινες ζωές το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Αυτό είναι το ένα εξαιρετικό νέο που ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου και η διεύθυνση της Καρδιολογικής Κλινικής. Το άλλο σημαντικό νέο είναι ότι το νοσοκομείο θα αποκτήσει σύγχρονο στεφανιογράφο, με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου αλλά και του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια όπως και της οικογένειας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσαν το πρωί ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος με τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, Γιώργο Κουδούνη και το ιατρικό προσωπικό της Κλινικής του, ανακοινώθηκε ότι η αξία του στεφανιογράφου που θα αποκτήσει η Κλινική από τους χορηγούς ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, ενώ εκφράστηκαν θερμότατες ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου και προς τους σταθερούς χορηγούς του Νοσοκομείου, το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και την οικογένεια Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.
Ο Γιώργος Μπέζος τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, σημειώνοντας επίσης ότι είναι ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη του στόχου να γίνει το Νοσοκομείο το κέντρο της υγειονομικής αναφοράς όλης της Πελοποννήσου.
Σε ό,τι αφορά το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής, ο Γιώργος Μπέζος σημείωσε ότι στα πέντε χρόνια της λειτουργίας του οι γιατροί έχουν αποκτήσει πλέον εξαιρετική εμπειρία και από το Σεπτέμβρη θα είναι πλέον εφικτό –και από άποψη στελέχωσης- το Εργαστήριο αυτό να μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά ασθενών με οξύ έμφραγμα 24ώρες το 24ωρο.
Σχετικές αναφορές έκαναν ο διευθυντής της Καρδιολογικής, Γιώργος Κουδούνης και ο επιμελητής Μανώλης Μάκαρης, που επιπλέον εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους και προς τον διοικητή Γιώργο Μπέζο για το έργο του. Για το έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου προκειμένου να εγκριθεί από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου η πρόταση για τη χορηγία απόκτησης του στεφανιογράφου μίλησε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος.
Στ.Μ.