Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 20:31

Ελαφρώς λιγότερες φέτος οι αιτήσεις εγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Ελαφρώς λιγότερες φέτος οι αιτήσεις εγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας, για την εγγραφή παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, για την περίοδο 2016-2017, ανήλθαν στις 475 και είναι ελαφρώς λιγότερες σε σχέση με πέρσι. Σημειώνεται ωστόσο ότι αναμένονται και άλλες αιτήσεις, μέσω του επιδοτούμενου από το ΕΣΠΑ προγράμματος για την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής…

Κατά την περσινή χρονιά, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας γράφτηκαν περίπου 490 παιδιά (και με αίτηση απευθείας στο Δήμο και μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ). Και φέτος στο ίδιο νούμερο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι εγγραφές, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αλλαγές ως προς τον αριθμό του προσωπικού που υπηρετεί στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ζήτησε, λόγω του ότι εντείνεται η οικονομική ανέχεια σε μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων, να καταργηθεί το μηνιαίο τέλος των 50 ευρώ για τη φιλοξενία των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ή έστω να μειωθεί.
Η απάντηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι το 50ευρω δεν είναι πρόβλημα, σε σχέση με τις παροχές που προσφέρονται και δεν πρόκειται να καταργηθεί. Αντίθετα σημείωσε ότι πρόβλημα είναι η συνέχιση της απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει τον όγδοο παιδικό σταθμό που σχεδιάζει να δημιουργήσει στα Λαίικα.
Στ.Μ.